Premiér Andrej Babiš s novináři.

Premiér Andrej Babiš s novináři. Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Adam Vojtěch.
Poslanec Dominik Feri a šéfka strany Markéta Pekarová Adamová.
Poslanec Dominik Feri (TOP 09) a ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) v Otázkách Václava Moravce (28. 2. 2021)
Poslanec PČR a člen strany TOP 09 DOMINIK FERI, nejúspěšnější český politik na sociálních sítích
DOMINIK FERI, nejúspěšnější český politik na sociálních sítích
10
Fotogalerie

Novináři nesmí půl roku před volbami pracovat. Tyhlety mediální kauzy nám kazí kampaně, tvrdí Babiš

Doposud nevídanou shodu napříč celým politickým spektrem zaznamenal vládní návrh zákona o omezení novinářské práce, kdy je novinářům půl roku před jakýmikoliv volbami zakázáno pracovat.

Zákon přichází v době, kdy se s různými kauzami takřka roztrhl pytel. Vrbětice, statisíce nemovitostí Arenbergera a nově i sexuální predátorství Dominika Feriho. To všechno jsou kauzy, které vrhají na politiky špatné světlo a komplikují předvolební kampaně.

„Lidé si musí uvědomit, že před volbami jsou politici ve stresu. Rozjíždějí kampaně, snaží se před voliči vypadat co nejlépe, sbírají takzvané politické body a pak přijdou novináři a do rozjeté kampaně jim hodí vidle. My jsme taky jenom lidi a ten stres před volbami bych nepřál nikomu. Když do toho už tak vypjatého období přijdou novináři s nějakou politickou aférou, má to velmi negativní dopad nejen na psychiku samotných politických aktérů, ale i na jejich strany a jejich kampaně. Proto jsme se na vládě shodli na tom, že novinářům půl roku před volbami zakážeme pracovat. Ať si ti šťouralové hledají ty svoje aférky po volbách. To je nám už jedno,“ představil premiér Andrej Babiš vládní návrh zákona na omezení novinářů.

Ten kupodivu schvalují všechny politické strany, což nebývá zvykem. 

„My tady bojujeme s Babišem, sbíráme bodíky, vytváříme koalice, rozjíždíme kampaň a potom přijdou novináři s tím, že Dominik Feri měl znásilňovat studentky, a celá kampaň je v prdeli,“ pronesl nezvykle emocionálně předseda ODS Petr Fiala, který výraz „být v prdeli“ použil poprvé v životě. 

„My jsme v dobré víře šli do koalice s KDU-ČSL a Dominikem Ferim. Teď když je pan Feri odepsaný a stáhl se z veřejného života, nám zůstala koule na noze se jménem TOP 09, kterou pan Feri do koalice přinesl jako svůj doplněk. My už máme podepsané koaliční smlouvy a různá lejstra, kde TOP 09 figuruje, takže je nemožné je z koalice vynechat, ale bez Feriho nám je ta strana k ničemu. Ach jo, že jsme se na tu koalici nevykašlali a do voleb nešli sami,“ lituje Fiala.

„Nebýt novinářů, tak si pan Feri ještě v klidu půl roku sexuálně útočí na děvčata, k volbám by přitáhl mladé voliče a kampaň by jela, jak bylo naplánováno,“ dodal Fiala, který podle svých slov omezení novinářů půl roku před volbami podpoří. 

„Určitě novináře omezit, budu se s nimi soudit. Se všemi novináři,“ vydal prohlášení i Jan Hamáček, který se aktuálně zotavuje po pěti nervových kolapsech a který nabízí ČSSD na e-bay za vyvolávací cenu dva tisíce korun, ale doposud ještě nikdo nepřihodil. 

S návrhem zákona o omezení novinářů souhlasí rovněž komunisté, kteří se prostřednictvím předsedy Filipa vyjádřili v tom smyslu, že jakékoliv omezení novinářů vítají a navrhují, aby byli novináři zrušeni úplně, anebo byli alespoň cenzurováni. 

Stejně se k situaci staví i prezident Miloš Zeman, který vedle omezení novinářů navrhuje jejich odstřel.

„Vypustíme je do lesů a budeme je lovit,“ oznámil pan prezident, který si v návaznosti na tu myšlenku nechal ke svému kolečkovému křeslu přidělat noční vidění a zaměřovací kulomet.

Jak to tak vypadá, tak omezení činnosti novinářů půl roku před volbami nestojí nic v cestě. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že minulý týden byl na politické kauzy opět výživný.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>

Video placeholde
Video Dominika Feriho s názvem VOLBY NEJSOU SEXY, Z NICH NEMÁŠ EREKCI • Youtube @Dominik Feri