psí salon

psí salon Zdroj: Dogtown

Psí salóny zatím vláda neotevře. Lidé jsou rozhořčeni a vyráží do ulic. Máme zarostlé psy!

V těchto složitých covidových dobách byla jen jedna jistota. A to že když vláda začne rozvolňovat, jako první přijdou na řadu psí salóny. Lidé si na to zvykli a rovněž se podle toho zařídili. Mnoho restaurací, hotelů nebo třeba fitness center se přeorientovalo na psí zákazníky s vědomím toho, že vláda tak jejich živnost podrží a oni nebudou muset jít žebrotou.

Rovněž majitelé psů si tento trend pochvalovali, protože není nic horšího než ulice plné neostříhaných psů s dlouhými neupravenými drápy.

Tento maják jistoty na rozbouřeném covidovém moři však vláda v čele s premiérem Andrejem Babišem zbořila a rozdrtila na prach. Dvanáctého dubna se sice bude částečně rozvolňovat, ale psí salóny nadále zůstanou zavřené.

„To si snad dělají srandu. Oni pustí děti do školy, otevřou obchody s oblečením pro děti, čistírny a prodejny autodílů, ale psí salóny ne? Přes zimu jsem se překvalifikoval z recepčního v hotelu na pedikéra pro psy v domnění, že to je jediné živobytí, které má podporu od státu, a oni mi do toho takhle hodí vidle,“ postěžoval si pan Přemek Vlahý, který si v únoru otevřel psí salón „Hebká fenečka“ v dobré víře, že mu to zajistí stabilní finanční příjem.

„Je to dost skandální, že nedodržují zajeté zvyky, ale co už. Nějak si poradím. Určitě mi mého pudla ostříhají i v prodejně s autodíly,“ myslí si paní Kateřina, která se ve volném čase věnuje čtení dětských leporel s tematikou farmy.

Smířlivost se situací jako v případě paní Kateřiny je však spíše ojedinělá. Většina obyvatel cítí veliké rozčarování a hodlá vyrazit do ulic.

„Vidíte mého Arnoštka? Vidíte? Chudákovi leze ofina už do výhledu, takže mžourá očima. Taky ty drápy jaké mé neupravené. Chtěl jsem mu je nechat trochu zkrátit a hlavně nabarvit, aby byl Arnoštek posh, ale psí salóny jsou zavřené a já nevím, co si počnu,“ rozplakal se pan Antonín Sova, který mával ve vzduchu svým bišonkem Arnoštkem, který měl až skandálně neupravenou ofinu a trestuhodně nenalakované drápy.

„Tohle peklo musí skončit. Vyjdeme do ulic a dáme vládě vědět, co si o nich myslíme. Tohle je nehorázná zhůvěřilost. Jak my k tomu přijdeme, že neotevřou psí salóny? Děti se můžou učit doma, ale ofinu tadyhle Arnoštkovi já doma nezastřihnu, protože to prostě neumím,“ zalykal se pan Sova natolik intenzivně, že mu musela být přivolána sanitka, která jej odvezla do nemocnice na pozorovávní.

„Kde je můj Arnoštek? Musí jet se mnou, jinak bude smutný a bude mít průjem,“ strachoval se pan Sova o svého bišonka, když byl naložen do sanitky.

Zatímco je pan Sova na pozorování, další pejskaři a provozovatelé psích salónů se začínají svolávat přes sociální sítě a chystá se největší protivládní demonstrace v dějinách.

Můžete lidem zakázat chodit do hospod, zavřít stadiony anebo školy, ale jak necháte lidi delší dobu bez psích salónů, se zlou se potážete.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že nesmíme skoro nic.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>