Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: ČTK/Peřina Luděk

Miloš Zeman zvoní na lidi u nich doma a nabízí jim Sputnik V

Prezident České republiky, zástupce Ruska na našem území a podle mnohých upír, popřípadě jiný druh nemrtvého Miloš Zeman to zřejmě myslí s ruskou vakcínou Sputnik V zcela vážně. 

Poté, co minulý týden trval Miloš Zeman na tom, aby byl odvolán ministr Blatný a ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová, jelikož odmítli podpořit právě Sputnik V, jelikož doposud nebyl v Evropské unii schválen, rozhodl se, že vezme očkování Sputnikem do vlastních rukou.

Jelikož dostal z Ruska za úkol zajistit v České republice očkování Sputnikem, nedalo se nic dělat. Musel si vzít pojizdný kufřík a chtě nechtě obcházet občany a nabízet jim Sputnik osobně.

„Ano, mohu potvrdit, že tu pan prezident byl. Někdy kolem poledne zvonil zvonek. Otevřela sem dveře a tam stál pan prezident. On tedy tak úplně nestál, nýbrž byl nesen dvěma členy jeho ochranky. Než jsem se stihla vzpamatovat, pan prezident mi začal vykládat o očkovací látce Sputnik. Dal mi nějakou brožurku v azbuce a posléze se pozval dovnitř na oběd. Zrovna jsem pěkla sekanou a pan prezident mi prozradil, že na sekanou zrovna  nemá chuť a že chce pudink. Pudink jsem neměla, tak mě ten jeho poskok Ovčáček poslal do sámošky nějaký koupit. Když jsem se vrátila s pudinkem, našla jsem všude po bytě spoustu cigaretových nedopalků a pan prezident spal v mé posteli. Táhl z něho alkohol. On se dokázal během těch deseti minut, co jsem nebyla doma, zrubat na šrot a vykouřit krabičku cigaret. Když se potom vzbudil, domáhal se toho, že mě přímo na místě naočkuje Sputnikem. To už jsem volala policii,“ prozradila paní Veronika, která byla jednou z mnoha, kterým Miloš Zeman přišel nabízet Sputnik až k nim domů.

„Ano, mohu potvrdit, že pan prezident se osobně angažuje v očkování Sputnikem. Pokud vládní činitelé v čele s panem ministrem zdravotnictví toho nejsou schopni a raději nechají umřít další tisíce lidí, než aby přestali politicky pletichařit, nedá se nic dělat a musí se do toho vložit pan prezident,“ přiznal Jiří Ovčáček Zemanovu účast na pronikání Sputniku na naše území. 

„Objevují se vymyšlené informace o tom, kterak pan prezident na návštěvách u lidí, se kterými diskutuje o Sputniku, pije alkohol nebo kouří. To není pravda. Pan prezident vždy slušně zazvoní, pozdraví, předá letáček a nabídne první dávku vakcíny zdarma. Má jich plný kufřík. Pokud vyloženě není pozván, dovnitř do bytů k lidem nechodí,“ ohradil se Jiří Ovčáček k pomluvám od lidí, kteří tvrdí, že u nich Miloš Zeman se Sputnikem byl, že byl hrubý, opilý a smrděl po moči.

„Pan prezident u nás byl. Nabízel Sputnik, a když jsme řekli, že ho nechceme, rozčílil se a odvolal mě z funkce,“ tvrdí pan Molnár, kterého Miloš Zeman odvolal z funkce personalisty ve výrobní firmě v Brně.

Ačkoliv podle Jiřího Ovčáčka Miloš Zeman alkohol u lidí doma nepije ani nekouří, v přístupu k lidem je co zlepšovat.

„Pan prezident je zosobnění něhy a lidé ho milují, avšak musím přiznat, že si doposud neosvojil takové ty klasické úlisné praktiky obchodních cestujících. Vysíláme ho proto na školení a věříme, že až ho absolvuje, osobně zajistí proočkovanost Sputnikem minimálně padesát procent,“ věří tiskový mluvčí Jiří Ovčáček. Jestli Miloš Zeman zajistí potom zbytku populace očkování čínskou vakcínou, k tomu se zatím nevyjádřil. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Miloš Zeman prosazuje neschválenou vakcínu Sputnik V a spolu s ní zájmy Ruska na úkor občanů země, jíž je prezidentem.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>