Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. Zdroj: Profimedia.cz

Po úředních maturitách vláda přišla s úředním řidičákem, výučním listem nebo úředními státnicemi

Díky tomu, že kvůli epidemii koronaviru jsou školy zavřené, a žáci se tak musí učit online, což prostě není ono, přišel Andrej Babiš s průlomovým řešením. Tedy s takzvanými úředními maturitami. To znamená, že se maturantům zprůměrují známky z maturitních předmětů a následně jim bude udělena maturita.

„Je to dobrá myšlenka. Je to moje myšlenka. Je to moje dobrá myšlenka. Opět. Opět jsem musel přispěchat a vyřešit problém. Státní maturity budou úřední. Studenti mají radost. Dost mi jich píše, že si toho cení, a já věřím tomu, že mě budou volit,“ tetelil se blahem premiér Andrej Babiš. 

„Je to kolosální úspěch, a proto neusneme na vavřínech a půjdeme ještě dál. Navrhneme úřední cokoliv. Například řidičský průkaz. Tam zprůměrujeme počet dopravních nehod a přestupků žadatele o řidičský průkaz a na základě toho získá úřední řidičák, jelikož bude více než pravděpodobné, že doposud žádnou dopravní nehodu ani přestupek nespáchal, protože neměl řidičák,“ usmíval se Andrej Babiš, který opět a znovu potvrdil, že je největším žijícím Čechem, ač je Slovák.

„A my zajdeme ještě dál,“ vykřikl náhle Andrej Babiš a práskl pěstí do řečnického pultíku.

„I výuční listy na učilištích budou úřední, a co víc, my budeme mít i úřední státnice. Budeme udílet úřední vysokoškolské tituly, viď, Roberte,“ obrátil se premiér Andrej Babiš na vedle u pulstíku stojícího, celého zeleného a lapajícího po dechu ministra školství Roberga Plagu.

„No, no… asi jo, no…,“ nebyl si ministr školství úplně jistý, zda je tento směr správný, ale nedovolil si oponovat premiérovi.

„Kdyby to bylo na mě, tak já bych maturity zrušil úplně. K čemu jsou dobré? Já třeba se uchazečů, kteří u mě žádali o práci, na maturitu nikdy neptal,“ naznačil Andrej Babiš, že u něho ve fabrikách se u pásu na maturitu příliš nehledí.

„Hlavní je loajalita a chuť pracovat. Koho zajímá maturita?“ dodal premiér.

„A v neposlední řadě rovněž zavedeme úřední dotace,“ zvážněl po chvíli Andrej Babiš.

„Nebude potřeba vyplňovat nějaké složité žádosti ani splňovat podmínky. Prostě si zažádáte o dotace a úředník vám je poskytne,“ upřesnil Babiš, jak to bude s úředními dotacemi. Zapomněl však dodat, že dotyčný úředník musí být váš člověk, ale tuto informaci premiér ještě časem upřesní, stejně jako upřesňuje jakékoliv jiné informace.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že ožehavé téma úředních maturit je stále na stole.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>