Jednání vlády (11. 1. 2021): Andrej Babiš (ANO)

Jednání vlády (11. 1. 2021): Andrej Babiš (ANO) Zdroj: Úřad vlády ČR

Premiér Babiš hájil youtubery Annu Šulcovou a Jakuba Gulaba za kauzu vládního TikToku
Premiér Andrej Babiš (ANO) v nedělním hlášení Čau lidi (31.1.2021)
Premiér Andrej Babiš (ANO) v nedělním hlášení Čau lidi (31.1.2021)
Premiér Andrej Babiš (ANO) o dodávce protilátkových léků do Česka (2.2.2021)
Premiér Andrej Babiš (ANO) ve svém pořadu Čau lidi - jde o lázeňské vydání z Třeboně (5. 7. 2020)
10
Fotogalerie

Vláda se od pondělí připojila k distanční výuce základní školy. Musíme dohnat vědomosti, vysvětloval Babiš po výroku Maláčové

Poté, co ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová v pořadu Partie na televizi Prima uvedla, že ani druhá světová válka nezpůsobila to, co covid, došla premiérovi Andreji Babišovi trpělivost a zařadil celou vládu České republiky do distanční výuky základní školy.

„Pomyslný pohár mé trpělivosti přetekl. Kdyby se to stalo jednou, ale to je pořád něco. Pořád nějaká ostuda. Ministryně financí neumí anglicky. Ministryně práce a sociálních věcí očividně neovládá dějepis, a abych byl upřímný, já neumím česky. Neumím už ani slovensky a zabřednul jsem někde mezi těmito dvěma jazyky. Z toho důvodu jsem zařadil celou vládu do programu distanční výuky základní školy Karla Čapka, kde členové vlády dohánějí své znalosti,“ vysvětloval Andrej Babiš na tiskové konferenci. 

„Já rozumím tomu, že je bylo potřeba vrátit vládě nějaký kredit, o který přišla. Možná je to částečně i moje vina. Jsem ale pevně rozhodnutá zlepšit si své znalosti z dějepisu. Už mám za sebou i několik online hodin a dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací o Mezopotámii. Další hodinu budeme brát Římskou říši. Na tu už se moc těším, protože všechno kolem Hitlera mě vždycky zajímalo,“ vysvětlovala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, jak to má s online výukou, a jasně tak dokázala, že doučování z dějepisu potřebuje jako prase drbání. 

„I Alena. I ministryně of money. I happy,“ usmívala se ministryně financí Alena Schillerová po prvních dvou hodinách online výuky anglického jazyka. Bylo poznat, že ji výuka baví a že začíná pronikat do základů tohoto cizího jazyka. Ačkoliv je před ní ještě hodně dlouhá cesta, paní ministryně to bere jako výzvu a už se těší, až se dokáže na dovolené, popřípadě na zahraniční cestě domluvit. 

Online výuky se samozřejmě povinně musí zúčastnit všichni ministři vlády Andreje Babiše včetně premiéra samotného. Ten dělá v českém jazyce podle svých slov veliké pokroky.

„Amálka papala papáníčko,

Pokapala tím kanapíčko.“ 

Pochlubil se premiér Babiš básničkou, kterou se naučil a kterou zarecitoval s poměrně slušným českým přízvukem. Bylo poznat, že na sobě zapracoval. 

Původně se vláda zúčastnila online výuky běžné hodiny spolu se studenty šestého ročníku základní školy Karla Čapka, ale bohužel se někteří členové vlády museli potýkat se šikanou od studentů. Když potom byl paní učitelkou premiér Andrej Babiš načapán, jak studentům při online výuce krade svačiny, byly vládě vyčleněny samostatné vyučovací hodiny v odpoledních hodinách.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že většina ministrů by si mohla doplnit vzdělání, aby se nestávaly podobné přešlapy.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>