Vlekaři hledají řešení jak přežít současnou ekonomickou situaci.

Vlekaři hledají řešení jak přežít současnou ekonomickou situaci. Zdroj: Dogtown/Blesk - Alexandr Malachovský, Mária Rušinová

V Čenkovicích na Orlickoústecku byl spuštěn vlek navzdory vládním nařízením (31.1.2021)
V Čenkovicích na Orlickoústecku byl spuštěn vlek navzdory vládním nařízením (31.1.2021)
Areál Mezivodí byl překvapivě bez lidí.
Češi na horách: Skiareál Vaňkův kopec na Ostravsku (31.1.2021)
Šéf skiareálu Vaňkův kopec Martin Kafka (45).
10
Fotogalerie

Po vzoru psích salónů přecházejí vlekaři na vleky pro psy. Budeme v první vlně rozvolnění, věří 

Za měsíc tomu bude rok, co Českou republiku i svět zachvátila epidemie pandemie a s ní spojená opatření proti šíření a následná rozvolňování.

Díky tomu, že ten kolotoč „utáhnout-povolit“ trvá už takovou dobu, lidé si postupně zvykají a hlavně již dokáží odhadnout budoucí vývoj.

Odhad budoucího vývoje lze brát samozřejmě velmi s rezervou, neboť to, co ta banda chaotiků kolem Babiše předvádí, je esence nepředvídatelnosti, nicméně i v tom zmatku, co předvádí, lze zachytit několik stále se opakujících jevů, které lze zaručit i do budoucna.

Jak jsme se mohli přesvědčit, během rozvolňování přichází na řadu mezi prvními psí salóny. Z logiky lze odvodit, že jak se to týká psů, vláda to co nejdříve otevře, protože pejskařské lobby máme nejsilnější v celé východní Evropě.

Se skutečností, že psi mají při rozvolňování přednost, začínají hojně pracovat podnikatelé napříč celou republikou i obory.

Nejrychleji zareagovali vlekaři, kteří přecházejí z klasických vleků na vleky pro psy. K tomu nepotřebují žádné náročné ani drahé technologické úpravy. Stačí jim dolů pod vlek přitlouct ceduli s nápisem „vlek pro psy“.

„Až se zase začne rozvolňovat, tak my budeme mezi prvními. Všechno, co se týče psů, jde na řadu jako první. Jakožto vlek pro psy budeme fungovat jako klasický vlek, akorát každý lyžař bude muset mít s sebou psa. Počítáme rovněž s tím, že pokud lyžaři psa nemají, nějakého jim zapůjčíme. Již jednáme s nedalekým psím útulkem o krátkodobém pronájmu mazlíčků. Jestli lyžaři, až dojedou nahoru, půjčeného psa dovezou zpět dolů, nebo ho nechají nahoře a dole si vyzvednou nového, bude záležet na počtu psů, kterými budeme disponovat,“ vysvětluje vlekař z Pece pod Sněžkou Emil Zlámal.

Pan Emil není jediný, kdo se přeorientoval na vlek pro psy. Další a další vlekaři přibíjí u svých vleků cedulky s nápisem „vlek pro psy“.

Jelikož samotní psi neumí jezdit na vleku, musí jim pomáhat lidé a z toho právě vlekaři těží. Zatímco vlekaři si mnou ruce a těší se, jak budou v první vlně rozvolnění, ochránci zvířat bijí na poplach. Nelíbí se jim hlavně chystané psí půjčovny.

Ostatně psí půjčovny jsou aktuálně nejvíce se rozvíjející byznys, který proniká i na jiné segmenty. Chystané psí restaurace a hospody rovněž upotřebí nabídku psích půjčoven.

„Ano, restaurace pro lidi otevřou bůhví kdy, ale psí restaurace budou otevřeny dříve než cokoliv jiného pro lidi. Tím pádem jsme náš podnik změnili na psí restauraci. Nabízíme jak psí konzervy, tak samozřejmě i naše klasické menu. To, že se vedle psa nají i jeho pániček, to není zakázané,“ vysvětluje hostinský Aleš Rossman, který stejně jako spousta dalších hostinských přechází na psí restauraci.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že lidem už dochází s vládou trpělivost.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>