Premiér Babiš hájil youtubery Annu Šulcovou a Jakuba Gulaba za kauzu vládního TikToku

Premiér Babiš hájil youtubery Annu Šulcovou a Jakuba Gulaba za kauzu vládního TikToku Zdroj: Reprofoto Youtube

Armádní vrtulník pomáhá s transportem nakažených z nemocnice v Chebu.
Armádní vrtulník pomáhá s transportem nakažených z nemocnice v Chebu.
Armádní vrtulník pomáhá s transportem nakažených z nemocnice v Chebu.
Armádní vrtulník pomáhá s transportem nakažených z nemocnice v Chebu.
Armádní vrtulník pomáhá s transportem nakažených z nemocnice v Chebu.
11
Fotogalerie

Cheb byl oficiálně přesunut do Královéhradeckého kraje. Co řeknu, to platí. Já se nemýlím, tvrdí Babiš

Když premiér Andrej Babiš ve svém pravidelném nedělním pořadu Čau lidi na Facebooku omylem přiřadil Cheb do Královéhradeckého kraje, nikdo nemohl tušit, jaké to bude mít následky.

Z původního přeřeku, ze kterého si řada lidí utahovala, se stala realita. Andrej Babiš coby předseda vlády oficiálně přesunul město Cheb do Královéhradeckého kraje.

„Je to tak. Lidé se mi smáli, že jsem se přeřekl, a víte co? Já už mám plné zuby toho, jak se mi lidé pořád za něco smějí. Já jsem premiér. Jsem důstojná osoba, a ne nějaký kašpárek pro pobavení plebsu. Z toho důvodu jsem podal ve zrychleném řízení návrh ve vládě na přesun města Cheb do Královéhradeckého kraje. Vláda to odsouhlasila, stejně tak i ve sněmovně jsme to protlačili, a tak jsme město Cheb přesunuli. Zatím jenom na papíře, ale jestli mě lidi budou dál srát a dělat si ze mě prdel, povolám bagry, celé město Cheb nechám vykopat ze země a převést někam vedle Hradce Králové a bude,“ pohrozil premiér Andrej Babiš, že pokud si z něho lidé nepřestanou dělat legraci, přijde i reálný přesun Chebu.

Zatímco premiér Andrej Babiš má věc za vyřízenou, pokud tedy se mu lidé nepřestanou smát, obyvatelé Chebu, stejně jako představitelé Karlovarského kraje mají proti přesunu Chebu spoustu připomínek a chystá se rovněž i protestní akce.

„Já nechci do Královéhradeckého kraje. V tom Karlovarském jsem spokojený. Navíc to mám do krajské nemocnice teď přes půlku republiky,“ stěžuje si pan Josef Zatloukal, který musí na operaci kyčlí až do krajské nemocnice v Hradci Králové, ačkoliv to má do krajské nemocnice v Karlových Varech coby kamenem dohodil. Ostatně i městská v Chebu není logicky daleko, ale povaha operace vyžaduje nemocnici krajskou a ta je pro pana Zatloukala až v Hradci Králové.

Nejsou to však jen běžní občané Chebu, kterým se přesun do Královéhradeckého kraje nezamlouvá. I radní z Karlovarského krajského zastupitelstva se k otázce přesunu Chebu staví negativně.

„Jedním šmahem nám tady v kraji ubylo přes třicet tisíc obyvatel a to rozhodně není málo. Tím pádem nám ubyly peníze. Hodně peněz, které teď nemáme. Nehledě na to, že uprostřed kraje máme vlastně část jiného kraje a nemáme ponětí, jak řešit infrastrukturu,“ postěžoval si karlovarský hejtman Petr Kulhánek, který zvažoval odvolání u soudu, avšak Andrej Babiš mu pohrozil, že pokud se v tom bude vrtat, přesune Karlovy Vary do Pardubického kraje, tak toho Kulhánek zanechal.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že by měl videa Andreje Babiše raději někdo kontrolovat. Ideálně někdo, kdo se orientuje v České republice lépe, než její premiér.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>