Čekání na Ježíška

Čekání na Ježíška Zdroj: Shutterstock.com

Zákaz nočního vycházení zasáhne Vánoce. Ježíšek musí stihnout roznést dárky do devíti. Zoubková víla jde na pracák

Zákaz nočního vycházení po 21. hodině bude mít nejen dopad na všechny ty lidi, kteří se po nocích po statisících toulají venku a zpívají po sobě navzájem, ale zcela zásadně ovlivní i jinak běžné události, jakými jsou například Vánoce.

Pokud by stávající restrikce vydržely až do Štědrého dne, byl by to veliký problém.

„Pan Kristus samozřejmě mimo svou běžnou agendu, jako je visení na kříži nebo ježdění na skateboardu, na Vánoce zajišťuje dárky lidem pod stromeček. Na jednoho člověka, byť je to Syn boží, je to celkem záhul a dlouhodobě to stíhá jen tak tak. Roznést dárky všem lidem pod stromeček v jediný den, v jediný večer je samo o sobě dosti náročné. Pokud však zůstane zákaz vycházení po 21. hodině, bude to veliký problém, protože to prostě a jednoduše nestihne,“ domnívá se Aleš Bláha, tiskový mluvčí Ježíše Krista.

„Je to veliké omezení, a pokud by se nám nepodařilo vyjednat výjimku, popřípadě sehnat někoho na výpomoc, znamenalo by to, že některé domácnosti by letos neměly dárky.

V současnosti jednáme s několika externisty, kteří by nám mohli pomoct. Jedná se o Santa Clause a dědu Mráze. Pokud by se nám podařilo zajistit výpomoc od obou dvou těchto externistů, zvládli bychom nadělit dárky i přes zákaz nočního vycházení. Problém však je, že tito dva spolu odmítají pracovat,“ posmutněl Aleš Bláha.

„Zákaz vycházení po 21. hodině však není jediná možná překážka. Stále tu máme zákaz shromažďování více jak šesti osob. Už dnes je jasné, že pan Kristus nebude moct nadělovat v domácnosti, kde je více jak šest členů nebo kde jsou lidé v karanténě.

Za mě je těch otazníků letos příliš a umím si představit, že bychom Vánoce odložili na jaro, kdy by už mohla být k dispozici vakcína. I pan Kristus je toho názoru,“ uzavřel Aleš Bláha tiskovou konferenci.

Zatímco se Ježíš Kristus se svým týmem připravuje na přesunutí Vánoc na jaro, zákaz nočního vycházení má nepříjemný dopad i na zubní průmysl.

„Odjakživa chodím výhradně v noci. Jindy to nejde, protože děti jsou přes den vzhůru,“ běduje zoubková víla, která zákazem nočního vycházení přišla ze dne na den o své živobytí.

„Dětem vypadne zub, přes noc si ho dají pod polštář a ráno mají pod polštářem místo zubu peníze nebo hračku. To zařizuju já, tuhle výměnu. Jak mám ale vyměnit v noci zub za peníze, když nemůžu v noci ven? Je to k pláči. Dokud bude zákaz nočního vycházení, nemůžu podnikat. Už jsem se byla přihlásit na úřadu práce. Uvidíme, co mi nabídnou,“ zoufá si zoubková víla.

Jak je vidno, zákaz nočního vycházení bude mít negativní dopad na řadu odvětví.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že že vláda v opatřeních opět přitvrdila. Je to ale dostatečné?

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>