Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Vystoupení vládních činitelů zaujala uživatele sociálních sítí a kolážisty.
Vystoupení vládních činitelů zaujala uživatele sociálních sítí a kolážisty.
Vystoupení vládních činitelů zaujala uživatele sociálních sítí a kolážisty.
Vystoupení vládních činitelů zaujala uživatele sociálních sítí a kolážisty.
Vystoupení vládních činitelů zaujala uživatele sociálních sítí a kolážisty.
6
Fotogalerie

Jako čekání na Godota: Ti, co měli přijít, pořád ještě nepřišli. Pokud nepřijdou do týdne, opozice zakročí

Minulý týden premiér Andrej Babiš během tiskové konference řekl, že v březnu přišel někdo s matematickým modelem a v srpnu přišel ten samý člověk, ale ti, kteří měli přijít, tak ti už nepřišli.

Premiér Andrej Babiš tímto vysvětlením obhajoval vládní kroky a vysvětloval, proč jsme se dostali do situace, ve které se nacházíme.

Už ze samotného projevu Andreje Babiše mimo jiné vyplývá, že ti, co měli přijít, mohli všechno zvrátit a je škoda, že nepřišli. Kdyby bývali přišli, zcela jistě bychom na tom mohli být lépe.

To si uvědomuje nejen široká veřejnost, ale i opozice, která se okamžitě po projevu premiéra Andreje Babiše dožadovala toho, aby ti, kteří měli přijít, okamžitě přišli a začali situaci řešit.

Bohužel, jak to vypadá, tak ti, co měli přijít ještě pořád nepřišli.

„Bohužel, situace se od minulého týdne nezměnila. Sice za námi neustále chodí ten samý člověk s tím samým matematickým modelem jako v březnu, ale toho my nechceme. Toho nepotřebujeme. My potřebujeme ty, kteří mají přijít, ale oni pořád ne a ne přijít. Já už opravdu nevím, jak zajistit, aby přišli. Samozřejmě, že vinu za to, že doposud nepřišli, nese opozice se svými nesmyslnými protibabišovskými výstupy a prohlášeními. Taky část veřejnosti za to může. Ti, kteří nám zvlčeli, neposlouchají vládní nařízení, tak ti ať se potom nediví, že ti, kteří měli přijít, stále nepřišli. To kvůli nim nepřišli. My ve vládě děláme, co můžeme, abychom zajistili, aby přišli, nicméně opozice a část veřejnosti nám neustále hází klacky pod nohy,“ postěžoval si Andrej Babiš.

Navzdory slibům, že ti, co měli přijít, jsou již na cestě a přijdou každým okamžikem, kterými kromě výmluv a svalování viny na jiné Andrej Babiš již několik dnů zásobuje veřejný prostor, opozice nehodlá jen nečině přihlížet tomu, jak stále nepřicházejí.

„Když jsme se dozvěděli, že měli přijít a nepřišli, byli jsme zděšeni. Jak tohle mohl premiér dopustit? Navzdory tomu jsme však projevili velkou míru empatie a pochopení a dali panu premiérovi čas na to, aby si sjednal pořádek a domluvil, aby co neprodleně přišli. Mysleli jsme si, že to je otázka pár hodin, kdy pan premiér zavolá pár lidem, někde na někoho zaklekne tak, jak to umí, a ti, co měli přijít, okamžitě naklušou. A ono ejhle. Bude to pomalu týden, kdy jsme se dozvěděli, že nepřišli už docela dávno, a jasně jsme pana premiéra varovali, že pokud neprodleně nepřijdou, bude zle, a jak to vypadá, tak pořád ještě nepřišli. Jak chce pan premiér vést tuto zemi, nota bene bojovat proti pandemii, když ti, co měli přijít, vůbec nepřišli?  Uvědomuje si, že tady nejde už o něho a jeho politické ambice? Neměl by konečně na chvíli ukončit tu svou nepřetržitou předvolební kampaň a poprvé za celou dobu svého působení v politice se zachovat jako premiér? Pokud do týdne ti, kteří měli přijít, stále nepřijdou, svoláme ve sněmovně hlasování o nedůvěře vlády,“ prohlásil na tiskové konferenci předseda ODS Petr Fiala s tím, že na požadavcích, aby ti, co měli přijít, přišli nejpozději do týdne, panuje shoda napříč celou opozicí včetně SPD a komunistů.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že o Babišových schopnostech už začíná leckdo pochybovat.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>