Video placeholde
Jana Maláčová v nedělních Otázkách Václava Moravce
Nová ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová říká, že státní rozpočet bude benefitovat z toho, když se zvýší plat zaměstnanců ve veřejném sektoru
Jana Venezuela Maláčová - plakát od Jana Ignáce Říhy
Jana Maláčová na tiskové konferenci vlády
Jana Maláčová na tiskové konferenci po jednání vlády. Briefingů se smí účastnit jen několik vybraných novinářů, ostatní jsou odkázaní na videopřenos.
10
Fotogalerie

VIDEO: Maláčová řekla v České televizi o Babišovi, že je debil

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) se v publicistickém pořadu České televize 168 hodin nelichotivě vyjádřila o předsedovi vlády Andreji Babišovi. Když si během rozhovoru myslela, že jsou kamery vypnuté, nazvala premiéra debilem. 

„To je bordel, co ten Babiš udělal. A teďkon to všichni musíme slíznout,“ pustila se Maláčová nevybíravě do svého šéfa. „To je debil, pardon, s prominutím,“ dodala.

Není to poprvé, kdy to mezi ministryní a premiérem zaskřípalo. Již v květnu Babiš kritizoval Maláčovou v rozhovoru pro deník Právo. „Zklamala mě paní Maláčová, která se i v rámci této krize chovala stejně nekolegiálně jako předtím. Tak, jak ji všichni známe,“ řekl tenkrát předseda vlády.

Vyjádření Maláčové už na sociálních sítích komentují politici z opozice. Mezi prvními byl například Miroslav Kalousek: „Přemýšlím, jak pojmenovat ministry, kteří jsou ochotni být ve vládě člověka, o kterém chovají toto přesvědčení,“ neodpustil si předseda poslaneckého klubu TOP 09.