Video placeholde
Colours of Ostrava 2023: Jasmína a Pavel Houdkovi na besedě Reflexu
Colours of Ostrava 2023: Jasmína a Pavel Houdkovi na besedě Reflexu
2
Fotogalerie

Jasmína a Pavel Houdkovi a jejich agresoři, prasáci a jiná havěť. Jak poznat manipulátory a hulváty?

V interaktivní show na ostravské Reflex Stage toho naše dvojice vtipných hostů stihla hodně. Diváci získali totální empower booster pro svoje sebevědomí i návod, jak se vyhnout divnolidem a jak se bránit, když už není cesty zpět. V hlavní roli feministický pár Jasmína a Pavel Houdkovi z Moderní sebeobrany, moderovala Veronika Bednářová. Pusťte si záznam celé debaty ve videu v úvodu článku. 

Lektoři moderní sebeobrany Jasmína Houdek (37) a její manžel, absolvent kriminologie, právník a publicista Pavel Houdek (42) napsali loni bestseller Moderní sebeobrana. 

V březnu 2023 pak byla kniha představena ve slovenském překladu za velké pozornosti tamních médií i veřejnosti. 

Jasmína a Pavel momentálně prosazují, aby se jejich koncept, vhodný zdaleka nejen pro ženy, tedy Moderní sebeobrana, dostal na střední i základní školy. 

Na interaktivní besedě na Reflex Stage mluvili třeba i o tom, že násilí rozhodně nezačíná až útokem nebo úderem, sehráli i reálnou scénku z pracoviště. Mají svůj jasný plán: „Dali jsme si závazek, že vybudujeme svět bez násilí. Dali jsme si na to šest let, než půjde naše dcera do školy. Teď ji jsou čtyři, takže máme ještě dva roky.“ 

Jejich beseda na Reflex Stage je součástí letošní trilogie, do které patří rozhovor se zakladatelkami iniciativy Pod svícnem, která pomáhá obětem domácího a sexualizovaného násilí a s hudebnicí s Ridinou Ahmed, autorkou inscenace Sádlo, která u nás rázně otevřela téma bodyshamingu.