Video placeholde
Emmou Smetanou s Jordanem Hajem na Reflex Stage
Emmou Smetanou s Jordanem Hajem na Reflex Stage
Emmou Smetanou s Jordanem Hajem na Reflex Stage
3
Fotogalerie

Emma Smetana a Jordan Haj: Nechápeme, čím boříme ledy. Žijeme mnohem větší život, než jsme doufali

Jsou spolu šestnáct let, vychovávají dvě děti a v posledních letech spolu mají kapelu. Emma Smetana a Jordan Haj často dostávají nálepku kontroverzního páru. Ve skutečnosti se o nich jen hodně mluví. A je k tomu dobrý důvod. Jejich hudba oslovuje stále více lidí. V roce 2022 vydali společné album By Now, na kterém se s nimi výrazně podílel DJ Nobodylisten. Zaplňují klubová pódia a chystají se i na velkou stage ve Foru Karlín 4. listopadu. O tom, jak se hudební dráha protíná s jejich životem, jsme debatovali na Reflex stage na Colours of Ostrava. Záznam celé besedy najdete ve videu v úvodu článku.

Přišli trochu naštvaní, odcházeli veselí. V odpovědích byli hodně otevření a upřímní. Emma Smetana a Jordan Haj zažili na Reflex stage retrospektivní jízdu, kde se vraceli ke svým významným sólovým i společným hudebním počinům. Reflektovali, v jakém rozpoložení se tehdy nacházeli, jak probíhalo natáčení klipů i jak zásadní byla některá setkání.

„Tady na Colours of Ostrava jsme se vlastně poznali s producentem Jiřím Burianem, který nás tehdy musel odvézt do Prahy. V tom autě jsme se začali kamarádit a poznávat. Postupně pak vznikaly první spolupráce a singly,“ vzpomíná Emma Smetana. A Jordan Haj ji doplňuje: „Já tehdy fungoval jako tlumočník. Jirka Burian se hodně specificky vyjadřuje. A když jí říkal, že to má být víc hnědé a hmmm jakoby takovéhle a takové, tak jsem tlumočil, že si to představuje jako od Lany Del Ray“.

V rozhovoru řešíme, proč jejich hudba a klipy na lidi fungují, jak se natáčel klip ve španělské poušti se skutečným vrahem v zádech a proč vlastně začali vystupovat spolu. Dojde ale i na (nejen hudební) budoucnost, kontroverzní fotky z Karlových Varů, nový seriál na Primě, kde Emma hraje hlavní roli, jak se natáčí píseň a klip s Richardem Müllerem nebo proč bude Jordan s Kapitánem Demo zkoušet homosexuální agro metal. Všechny odpovědi najdete ve videu v úvodu článku.