Jezero lásky

Jezero lásky Zdroj: visitdubai.com

Velbloudí dostihy
Divoká zvěř v Dubajské pouštní přírodní rezervaci
Sandboarding
Večerní pouštní safari
Táboření v poušti
8
Fotogalerie

Co si v Dubaji nesmíte nechat ujít: Safari, táboření v poušti nebo jízdu na velbloudu, ale i na kole

Pokud jedete na dovolenou do Dubaje, tak si nenechte ujít těchto devět zajímavých aktivit. Každý si v našich tipech přijde na své. Milenci mohou zkusit Jezero lásky, děti kemp Sonara nebo surfování na dunách.

 

Pokračování 2 / 10

Večerní pouštní safari

Večerní pouštní safariVečerní pouštní safari | visitdubai.com

Celá akce začne projížďkou se zkušeným řidičem v terénním voze. Sjíždění dun může být poněkud strašidelné, ale je to opravdu zábava! Za soumraku dorazíte do beduínského tábora, kde na vás bude čekat arabský bufet a živá zábava. Po zhasnutí světel a ohňů si vychutnáte noční poušť se zářivými hvězdami nad hlavou.Jedinečný zážitek večerního pouštního safari s večeří mezi dunami nabízí mnoho agentur, např. Agentura Arabian Adventures nebo Orient Tours.

Pokračování 3 / 10

Projížďka na velbloudech

 

Projížďka na velbloudech v DubajiProjížďka na velbloudech v Dubaji | visitdubai.com

Nejen vaše nejmenší bude bavit vyjížďka na velbloudech od agentury Platinum Heritage. Na dromedárovi, což je velbloud s jedním hrbem, se budete projíždět v krásné Dubajské pouštní přírodní rezervaci. Za západu slunce budete moct pozorovat rozmanitou pouštní faunu a flóru, například arabské gazely a přímorožce.

Pokračování 4 / 10

Sandboarding

 

SandboardingSandboarding | visitdubai.com

Pokud máte rádi adrenalin, tak byste měli vyzkoušet sandboarding nebo dunesurfing. Na prkně, které je podobné snowboardu, budete prostě místo sjezdovek sjíždět pouštní duny. Při případném pádu se není čeho bát, protože dopad do písku je velmi měkký. Tuto aktivitu, která je vhodná i pro děti, má v nabídce třeba kancelář Orient Tours.

Pokračování 5 / 10

Táboření v poušti

 

Táboření v pouštiTáboření v poušti | visitdubai.com

Přespání v poušti je další aktivitou z nabídky agentury Platinum Heritage. Toto dobrodružství může znamenat spaní v luxusním táboře mezi dunami nebo přímo od této agentury můžete spát v tradičním arabském kamenném obydlí s matracemi, polštáři a spacáky. Druhý den na snídani na vás čeká uzený losos, kaviár, talíře plné ovoce a další dobroty.

Pokračování 6 / 10

Pouští na kole

 

Pouští na kole v DubajiPouští na kole v Dubaji | visitdubai.com

Pokud jste vášniví cyklisté, tak si nemůžete nechat ujít prozkoumání pouště na kole. S celou rodinou můžete vyrazit na cyklostezku Al Qudra, která je 86 kilometrů dlouhá. Nejlepší čas na projížďku je za východu slunce, protože na vás vane příjemný vánek a výhledy na poušť opravdu stojí za to. Skvělým místem pro zapůjčení kola je obchod Trek Bicycle Store, který se nachází na konci silnice Al Qudra Road.

Pokračování 7 / 10

Velbloudí dostihy

 

Velbloudí dostihyVelbloudí dostihy | visitdubai.com

Máte rádi dostihy? Co takhle prozkoumat historický sport velbloudích závodů? Dubajský královský klub velbloudích dostihů je skvělým místem, kde se s tímto sportem můžete seznámit. Závodní klub se nachází půl hodiny od Dubaje a přitahuje majitele velbloudů z celých SAE, ale i z okolních zemí. Když dorazíte včas, tak se s velbloudy budete moct i vyfotit či je pohladit. 

Pokračování 8 / 10

Jezero lásky

 

Jezero láskyJezero lásky | visitdubai.com

Další destinací, kam můžete vyrazit, je Love Lake Dubai. Tato oblíbená destinace se skládá ze dvou velkých, vzájemně propojených jezer ve tvaru srdce. Na vyhrazených místech můžete i grilovat, jenom po sobě nezapomeňte uklidit. Z tohoto místa, kde je vše zasvěceno lásce, můžete pozorovat nádherný západ slunce. Nalézají se zde i  sochy srdcí, a dokonce i stromy upravené tak, aby při pohledu shora připomínaly slovo „love“.

Pokračování 9 / 10

Divoká zvěř v Dubajské pouštní přírodní rezervaci

 

 

Divoká zvěř v Dubajské pouštní přírodní rezervaciDivoká zvěř v Dubajské pouštní přírodní rezervaci | visitdubai.com

Poušť je domovem mnoha zvířat, jako jsou přímorožci, gazely, ptáci či velbloudi. Přímorožec arabský byl dříve považován  za vyhynulého, ale po specializovaných chovatelských programech a reintrodukci v několika oblastech SAE se ho podařilo zachránit. V Dubajské pouštní přírodní rezervaci, která tvoří 5 % SAE, můžete pozorovat volně se procházející přímorožce a další původní zvířata. Aby byl dopad na životní prostředí minimální, mohou zde návštěvy organizovat pouze vybrané cestovní kanceláře, mezi nimi třeba Arabian Adventures, Alpha Tours a Platinum Heritage.

Pokračování 10 / 10

Večeře pod  hvězdami v kempu Sonara

 

 

Večeře pod  hvězdami v kempu SonaraVečeře pod  hvězdami v kempu Sonara | visitdubai.com

V kempu Sonara můžete relaxovat v houpacích sítích a večer si v této pouštní restauraci pochutnáte na vynikajícím menu s živou zábavou. Francouzský šéfkuchař Francek Sanny v menu mísí jak západní, tak i regionální chutě. Kromě speciálních variant menu pro děti je v kempu k dispozici dětský tábor Sonara Kids Camp, kde si děti mohou zahrát volejbal, vyzkoušet si lukostřelbu či sledovat film pod hvězdami. Tady si každá věková kategorie přijde na své.