Address Montgomerie, Dubaj

Address Montgomerie, Dubaj Zdroj: visitdubai.com

Golf na poušti a v noci? Žádný problém. Dubaj nabízí 12 hřišť, tady jsou ta nejlepší

Dovolená v Dubaji nemusí nutně znamenat lenošení u pláže a nákupy v obrovských obchodních centrech. Může to být i pobyt plný pohybu. Některá ze zdejších golfových hřišť se pravidelně umísťují v prestižních žebříčcích a celkem jich ve městě najdete až dvanáct. Rozhodně stojí za návštěvu, tak vám některé představíme.

Pokračování 2 / 8

Address Montgomerie

Address Montgomerie, DubajAddress Montgomerie, Dubaj | visitdubai.com

Tohle hřiště najdete v dubajské části Emirates Hills. Je jednou z nejžádanějších golfových destinací na Středním Východě. S pomocí již zesnulé golfové legendy Desmonda Muirheada ho navrhl slavný golfista Colin Montgomerie. Ostatně jeho jméno nese i hotel. Osmnáctijamkové hřiště leží na ploše 107 hektarů. Množství jezírek a bunkrů činí tohle hřiště jedinečným. 

Pokračování 3 / 8

Dubai Creek Golf & Yacht Club

Dubai Creek Golf & Yacht ClubDubai Creek Golf & Yacht Club | visitdubai.com

Hřiště shlíží na Dubajskou zátoku a dominuje pobřeží města. Má 18 jamek s velmi náročnými vodními a písečnými překážkami. To už je pořádná výzva a mimořádný golfový zážitek. Na hřišti vás čekají kilometry fairwayí ve stínu mnoha palem. Rekord 61 ran na tomto hřišti drží Rayhan Thomas a M. G. Keyser.

Pokračování 4 / 8

Dubai Hills Golf Club

Dubai Hills Golf ClubDubai Hills Golf Club | visitdubai.com

Hřiště Dubai Hills je na dubajské golfové scéně nejnovější. Ná 18 jamek a velké množství jezírek. Bylo navrženo pro hráče všech úrovní. Na hru s výhledem na majestátní centrum velkoměsta nikdy nezapomenete. V klubu najdete i cvičné odpaliště, kde si můžete dokonale zatrénovat.

Pokračování 5 / 8

Els Club

Els Club, DubajEls Club, Dubaj | visitdubai.com

Hřiště se sice nachází v pouštní krajině, ale budete se cítit jako na golfovém hřišti ve Velké Británii. Ernie Else, celosvětově známý golfový profesionál, se totiž při stavbě na ostrovech inspiroval. Toto hřiště nacházející se ve Sports City nese prvky Elsových oblíbených hřišť z celého světa, a proto představuje výzvu i pro velmi zkušené hráče.

Pokračování 6 / 8

Emirates Golf Club

Emirates Golf Club, DubajEmirates Golf Club, Dubaj | visitdubai.com

Klíčovou informací o tomto hřišti je, že hostil turnaj Dubai Desert Classic ze série European Tour a Dubai Moonlight Classic v rámci Ladies European Tour. Hřiště je perfektně vybaveno jak pro zkušené hráče, tak i pro naprosté začátečníky. V nabídce má dvě osmnáctijamková a jedno devítijamkové tříparové hřiště. Jediné kompletně osvětlené osmnáctijamkové hřiště v regionu je pak skvělou volbou pro hráče, kteří preferují noční hru.

Pokračování 7 / 8

Jumeirah Golf Estates

Jumeirah Golf Estates, DubajJumeirah Golf Estates, Dubaj | visitdubai.com

Na vzniku tohoto hřiště se podílela legenda Greg Norman. Hostí turnaj DP World Tour Championship a nabízí dvě velmi náročná a naprosto odlišná osmnáctijamková hřiště. Jedno je inspirováno kluby z Evropy a Severní Ameriky a druhé je splněným snem o linksovém hřišti v poušti.

Pokračování 8 / 8

Trump International Golf Club, Dubai

Trump International Golf Club, DubajTrump International Golf Club, Dubaj | visitdubai.com

Hřiště v Trump International Golf Clubu je dítkem světoznámého designéra Gila Hanse, který mimo jiné navrhl hřiště pro olympijské hry v Riu v roce 2016. Nachází se v dubajské části DAMAC Hills a pyšní se devítijamkovým hřištěm s terénními vlnami a mnoha překážkami. Toto hřiště také dokonale splňuje podmínky pro noční hru. V klubu můžete také využít golfové trenažéry a jediné cvičné odpaliště TrackMan v Dubaji.

Pokud chcete vidět, jak hřiště v Dubaji vypadají, máte možnost ve čtvrtek 26. ledna. Na stanici Golf Channel startuje v 8:30 ráno přenos z prestižního turnaje OMEGA Dubai Desert Classic. Osmnáctka jamek čeká na nejlepší golfisty světa v Emirates Golf Clubu. K vidění budou třeba Collin Morikawa, Sergio Garcia, Justin Rose a další.