Video placeholde

Život je jen jeden, říká Jiří Langmajer, který si ho dokázal uspořádat

Hrdost na velké role? Ano, třeba Hamleta na Shakespearovských slavnostech si herec Jiří Langmajer velice považuje, ale ještě víc je hrdý na to, do jaké životní a profesní fáze se dokázal dostat: přehrál se mezi „velký kluky“, je stálým členem ansámblu Divadla Ungelt a práce ho naplňuje. A nejpyšnější je na to, že si srovnal věci v hlavě a mohla si ho díky tomu – podle jeho slov – vzít jeho manželka, herečka a moderátorka Adéla Gondíková.

Jiří Langmajer je držitelem řady divadelních i filmových ocenění, ztvárnil role, o kterých mnoho herců jen sní. Má za sebou ale také spoustu neuvěřitelných sportovních i adrenalinových zážitků, které ne vždy dopadly dobře: skokem z vodopádu si těžce poranil páteř. Následná rekonvalescence a přeskládání hodnot pak patřily k jeho největším životním výzvám.

Hodnotou poněkud nejednoznačnou je pro Čechy hrdost, jak ukazuje průzkum společnosti Pilsner Urquell. Spousta z nás své úspěchy bagatelizuje, je pro nás těžké být na něco doopravdy hrdý, pochválit výjimečný výkon svůj i cizí. Jiří Langmajer přiznává, že sám sebe moc nechválí, a Adéla Gondíková dodává, že herci to mají ještě ztížené tím, že o své práci velmi často pochybují. Co považují za své úspěchy, jaké překážky museli překonávat a jaké mají plány do budoucna? Podívejte se na video v úvodu článku.