Výhled, klid a panorámata: Je lepší jet na dovolenou s chlapem, nebo bez?

Výhled, klid a panorámata: Je lepší jet na dovolenou s chlapem, nebo bez? Zdroj: koláž reflex.cz

Výhled, klid a panorámata: Je lepší jet na dovolenou s chlapem, nebo bez?

Na dovolenou jsem původně měla jet s exmanželem, ale nakonec jsem to zrušila s tím, že s kámoškou bude větší zábava. A taky že byla. Na Z. K. si už stěžují všichni moji známí, neboť se jim zdá, že vlastně vůbec nepracuje, jen jezdí se mnou na dovolené. No a co?

Naše letouny přistály v Santorini v rozmezí deseti minut, a tak na sebe na ranveji přátelsky mířily špičatými nosy Wizzair Abu Dhabi a Wizzair Europe.

„Čum na kalderu,“ nutila mne Z. K. obdivovat výhled z balkónu hned po ubytování. „Paráda,“ řekla jsem a otevřela si pivo Mythos. „S chlapem máš výhled akorát do zdi, na strop, a když máš štěstí, tak leda na kus okna.“ „Jo,“ přitakala Z. K. a vydala se na sklizeň Santorini. Ona totiž ráda vaří, jí a sbírá. V Ras Al Khaima už jednou vysbírala na pláži všechny mušle a pak na snídani vyžrala arabský i indický koutek. Já též ráda jím, a tak ji ve sběru plodin mohutně podporuji. První den se vrátila s hromadou cherry rajčátek. Nějaký Řek na poli strašně vyváděl, ale Z. K. nechytil. Řekla, že tam už tedy nepůjde, a zaměřila se na fíky a na hrozny, které… bohužel uzrají až odjedeme.

Na Santorini foukal krásný vítr, a tak jsme chodily po památkách (hospodách) a došly jsme až na maják v Akrotini. „Zítra ti ukážu Firu a Oiu,“ poučila mne Z .K., která takzvaně „dělá do lodí“ a na Santorini již byla devětkrát, letos tedy poprvé jako suchozemec. Já jsem hlavně chtěla někde chodit, protože v Abu Dhabi již teploty dosahovaly k padesátce, a tak jsem zcela ztratila schopnost pohybu mimo byt a práci.

Ve Fiře to bylo dobré, ale v Oie jsme šly na frappuccino a mně tam z horního patra kavárny spadla ponožka a následně zmizela.

„Ukradli ti fusku,“ poznamenala Z. K. „Sem už teda nikdy nepojedu,“ rozčílila jsem se. Na uklidnění jsem si musela koupit modrou čepku s nápisem Greece, aby bylo všem jasné, kde jsem byla.  A tenisky. A večeři. Z. K. po večerech fotila SLUNCE ŽBLUNCE (dle Neználka) a já jsem fotila sérii Z. K. obsahující asi padesát snímků Z. K. zavazující si tkaničku. Do Česka se nám moc nechtělo, ale Z. K. už potřebovala někde u Brna vysbírat popadané meruňky na její likér Kapičkovice. Na letišti v Santorini jsme se už musely začít krotit v naší výběrové mluvě, kterou v zahraničí používáme a která obsahuje vytečkovaná slova, aby se spoluletící Češi zase nepo...i. Takže všem krásnou dovolenou a nezapomeňte, dámy: Bez chlapa budete mít lepší výhled! Není zač!