Přemýšlíte o půjčce, ale nechce se vám do banky?

Přemýšlíte o půjčce, ale nechce se vám do banky? Zdroj: Zonky

Zapomeňte na nepříjemné úředníky. Do banky už nemusíte

Přemýšlíte o půjčce, ale nechce se vám do banky? Rozhodně v tom nejste sami. Existuje však řešení, které vám nezabere skoro žádný čas, a navíc se u něj vyhnete nepříjemným pohledům bankovních úředníků. Půjčku vyřídíte online a někde i výhodněji než v bance.

„Offline“ půjčka versus online půjčka

Všichni to znají. Návštěva banky a s ní spojené nekoneční čekání. Pro omezenou otevírací dobu musíte často odejít dříve z práce nebo si třeba zajistit hlídání. V lepším případě pak na vás bude u vchodu čekat terminál, ze kterého vám vyjede pořadové číslo, a dál se můžete těšit na hypnotizování magické obrazovky nad vámi a vyčkávání, kdy už konečně přijdete na řadu a budete moci odpovídat na často nepříjemné otázky. Poté se dozvíte, zda jste zapadli do jedné z předem připravených tabulek a kolik vás to celé bude stát.

Přijde vám to složité? Rozhodně v tom nejste sami. Online půjčka je dnes určitě lepším řešením. Na internetu najdete širokou nabídku, kde se jedna společnost předhání před druhou.

Jak se v tomto zmatku vyznáte?

Porovnání půjček a úvěrů nabízí řada internetových portálů. Do online kalkulace jednoduše zadáte výši částky, kterou si chcete půjčit, a počítadlo vám nabídne přehledný žebříček nabídek bank a úvěrových společností.

Srovnávač vám přehledně seřadí nabídky včetně výše úroku nebo doby splatnosti. U vybraných společností můžete během pár minut získat i nezávaznou nabídku, což vám ulehčí rozhodování o ten nejvýhodnější spotřebitelský úvěr.

Online půjčka je dnes určitě nejsnazším řešením.Online půjčka je dnes určitě nejsnazším řešením. | Zonky

Levně, ale bezpečně

Rychlé a levné nabídky úvěrů a půjček samozřejmě najdete také jinde na internetu. Reklama zpravidla láká na nízké úroky nebo okamžité půjčení hotovosti bez jakýchkoli podmínek. I když to může vypadat lákavě, raději zbystřete a zaměřte se i na zdánlivé detaily nabízeného produktu.

Zejména jde o nejrůznější poplatky a smluvní sankce. A nezáleží jen na jejich výši, ale i na důvodech, které si věřitel stanoví pro jejich uplatnění.  Taktikou takzvaných „úvěrových predátorů“ totiž často bývá navenek prezentovat velmi příznivé úrokové sazby, ale hluboko ve smluvních podmínkách ukrývat enormní pokuty, a to i za maličkosti. Třeba za opožděnou splátku i za to, že klient toto opoždění nenahlásil dopředu.

Pozornost klienta si ještě před podpisem smlouvy zaslouží i podmínky předčasného splácení. Za to si věřitelské společnosti často účtují značné poplatky, které dokáží zdánlivě výhodnou půjčku ještě více prodražit.

Velmi podstatné jsou pak tyto informace pro klienta zajímajícího se o konsolidaci. V takovém případě totiž jde o předčasné splacení několika půjček a přehlížení podmínek předčasného splacení by pak pro klienta mohlo mít velmi nepříjemné následky.