Video placeholde

Podzim v soukromých televizích: Nový seriál s Jimem Carreym, druhá série Dámy a krále, soutěže a nové magazíny

Prima na podzim slaví čtvrtstoletí rodinnými podívanými o rodinách či originální interaktivní show 1 proti všem. Nova sází na další řadu seriálu Dáma a král a nové magazíny Život ve hvězdách a O 10 let mladší. A HBO láká na adaptaci literární klasiky Jarmark marnosti nebo novou spoluprací Jima Carreyho a Michela Gondryho – první od Věčného svitu neposkvrněné mysli.

Televize Prima vysílá už pětadvacet let. Za tu dobu se z původně bezdětných diváků mohli stihnout stát i dědečkové a babičky. Jednu pořádně rozrostlou rodinu sleduje i novinkový seriál jménem Krejzovi, který opanuje prime time v úterky a čtvrtky. Patriarcha a televizní kutil Krejza (Václav Postránecký) vládne vile za Prahou, kde vždycky rád přijme své čtyři dcery a jejich partnery. Ženský element do pozadí naopak odsouvá rodinný cyklus Tátové na tahu, v němž o pomyslný titul nejlepšího otce na světě bojují Štěpán Benoni, Saša Rašilov, Karel Dobrý a Petr Vaněk. Patřit jim budou neděle.

Vlajkovou lodí podzimní sezóny na Primě se stane interaktivní show 1 proti všem, kterou Prima uvede jako první televize ve střední Evropě. „Její jedinečnost spočívá ve speciální aplikaci, díky které se mohou zapojit i diváci doma u obrazovek. Divácky atraktivní bude také ústřední moderátorská dvojice v podání Leoše Mareše a Libora Boučka,“ říká generální ředitel FTV Prima Marek Singer. Sobotní soutěžení o půldruhého milionu korun se bude točit kolem experimentů a úkolů, na které se nedá najít správná odpověď na internetu ani v encyklopediích.

Nova

Na Nově už od neděle 2. září poběží nové díly kriminální série Dáma a král o neobvyklé spolupráci soukromého vyšetřovatele a advokátní kanceláře. Na obrazovky se tak vrátí Tereza Hofová, Matěj Hádek, Miroslav Donutil a další. Během pondělků bude pokračovat jiný krimicyklus – Specialisté. Ti se tentokrát vrhnou na kauzy sexuálního devianta, zmizelých dětí nebo zamordované nevěsty.

Čtvrtky na Nově přinesou novinku – lifestylový magazín Život ve hvězdách s moderátorkou Petrou Svoboda, který divákům umožní stát se protagonisty pořadu a splnit si sny po boku českých celebrit. V polovině podzimu Nova na středy nasadí rovněž nový pořad O 10 let mladší. Monika Absolonová v něm představí páry, které za pomoci odborníků navenek omládnou o dekádu.

Páteční večery na Nově zaberou hrubozrnné české komedie (všechny díly Babovřesk a Kameňáků plus tvorba Jiřího Vejdělka), mezi nimiž bude pozoruhodně trčet seriózní životopisné drama Milada o Miladě Horákové. Kanál Nova Cinema rozloží pozornost mezi filmy historické (Troja, Útěk ze Sibiře, Schindlerův seznam, Pianista), sci-fi režiséra Christophera Nolana (Interstellar, Počátek) a animované snímky studia Pixar (kompletní série Toy Story: Příběh hraček).

HBO

S Christopherem Nolanem a produkcí Pixaru se setkáme i na HBO, kde poběží režisérův zatím poslední film, válečné drama Dunkerk a nejnovější „pixarovka“ Coco. Nový seriál Jarmark marnosti podle románu Williama Makepeace Thackerayho z roku 1848 sleduje příběh Becky Sharp a její snahy proniknout mezi anglickou smetánku; premiéra je už 4. září.

HBO Europe uvede dokument Až přijde válka, který běžel v oficiálním programu letošního Berlinale. Film Jana Geberta sleduje aktivity kontroverzní nacionalistické domobrany Slovenskí Branci. Na Cinemaxu uspořádají minifestival Toma Cruise (snímky Collateral, Firma, Tropická bouře a Válka světů). A bonbónkem z programu HBO GO se stane seriál K smíchu, v němž stárnoucí komik Jeff (Jim Carrey) čelí osobní i profesní krizi. Smutná legrace v režii Michela Gondryho začíná 10. září.