Jeden z falešných hostů si domluvil účast na svatbě přes mobil.

Jeden z falešných hostů si domluvil účast na svatbě přes mobil. Zdroj: Šen-si TV

Neobvyklá svatba v Číně: Rodina nevěsty udala ženicha, protože pozval 200 falešných hostů, zatkla ho policie

Velmi neobvyklá svatba, kterou vyšetřuje policie, se v minulých dnech odehrála ve střední Číně. Ženich si na svoji vlastní svatbu pozval za svoji stranu 200 hostů, o kterých říkal nevěstě, že jsou z rodiny, nebo že jsou to přátelé. Všichni ale byli zaplaceni jako komparz. Rodina ženy považuje celou věc za podvod, nahlásila to na policii a ta povedeného novomanžela zatkla.  

Podle místních médií v provincii Šen-si, začala být rodina nevěsty podezřívavá, když už obřad začal bez rodičů ženicha. Při rozhovorech na samotné svatbě se pak zjistilo, že většina ženichem pozvaných hostů ho vůbec nezná. Rozezlená rodina nevěsty pak přivolala policii.

Falešní hosté následně v regionální televizi vypověděli, že jim jistý pan Wang zaplatil každému zhruba 80 juanů (kolem 12 dolarů), za účast na svatbě, kde měli „hrát“ rodinu a přátele. Většinou se jednalo o taxikáře a studenty. Jeden muž pak zveřejnil i komunikaci, kterou vedl se ženichem na sociální síti WeChat, kde si vyjednal cenu za svoji účast.

Zvláštní ovšem na celé věci je, že pár se údajně znal už tři roky, ale nevěsta nikdy neviděla rodiče ženicha a každý měl i úplně jiné přátele. Podle regionálního zpravodajského webu Xibu není také stále jasné, proč vlastně muž pozval na svatbu „komparz“. Jedna ze spekulací uvádí, že jeho rodina je chudá a on se styděl. Další, že rodina nevěsty se sňatkem původně nesouhlasila a tak se snažil „ukázat“ přes mnoho pozvaných hostů v lepším světle.

Uživatelé čínských sociálních sítí ale říkají, že muž nemohl být tak chudý, protože pozvat 200 hostů něco stojí.

Podle čínských webů, které citovala televize BBC, velmi neobvyklý případ dál vyšetřuje policie.