Petra Kvitová

Petra Kvitová Zdroj: Facebook

Policie hledá svědky útoku na Kvitovou. Mohlo jít o úmysl

Pachatel, který přepadl v úterý ráno tenistku Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě, policii stále uniká. Policisté se v této souvislosti znovu obracejí na svědky, žádají o pomoc i řidiče, kteří kolem místa činu projížděli, řekl dnes ČTK mluvčí prostějovské policie František Kořínek. Kriminalisté podle informací ČTK dosud nestanovili právní kvalifikaci činu. Pracují se všemi verzemi včetně té, zda šlo o náhodný čin, nebo úmyslně mířené přepadení.

Na případu pracují policisté z obvodního oddělení i kriminalisté. Již v úterý policisté uvedli, že si pachatel z bytu přepadení "něco odnesl", ani dnes s ohledem na vyšetřování nechtěli věc specifikovat.

"Kriminalisté vyhodnocují stopy zajištěné na místě činu a prověřují veškeré informace a poznatky, které mají v tuto chvíli k dispozici. Z taktických důvodů nyní není možno s ohledem na probíhající šetření sdělit podrobnější informace," uvedl mluvčí Kořínek.

Pachatel se do bytu Kvitové dostal lstí, její jméno přitom na zvonku u vstupních dveří uvedeno není. "Případ je ve fázi prověřování. Vyšetřují se všechny okolnosti, tedy zda jde o náhodný čin, nebo to bylo úmyslně mířené," doplnil policejní mluvčí.

PODROBNOSTI NAJDETE NA WEBU ISPORT.CZ >>>