Měli jste tohle jídlo?

Měli jste tohle jídlo? Zdroj: facebook.com

Tato fotografie rozzlobila mnoho lidí.
Jedna z mnoha reakcí na umývání vajec.
Na Apetit piknik dívky z Two Eggs dlouho nezapomenou.
3
Fotogalerie

Pražská hygiena v pohotovosti: Návštěvníci největšího food festivalu se nakazili salmonelózou

Největší food festival v Česku, který proběhl v sobotu 25. 6., čelí hodně velké nepříjemnosti. Návštěvníci se nakazili bakterií Salmonelly. 

„V návaznosti na naše dřívější upozornění týkající se zdravotních potíží u některých návštěvníků sobotní akce Apetit piknik v pražském parku Grébovka oznamujeme, že se u některých postižených potvrdil výskyt bakterie Salmonelly. Prosíme tedy všechny, kteří se v minulých dnech potýkali se zdravotními problémy, aby se obrátili na Hygienickou stanici hlavního města Prahy“, vyzývají na svých stránkách pořadatelé.

Řada lidí, kteří oblíbený piknik pod širým nebem v parku Grébovka navštívili, od soboty hlásí zdravotní potíže, které pravděpodobně souvisí s konzumací sous vide vajec v sendviči na stánku Two Eggs.

„Momentálně sedíme v kanceláři s paní doktorkou a paní hygieničkou a vše projednáváme i s epidemiologickými centry. Strašně nás to mrzí, snažíme se ze všech sil situaci podchytit a vyšetřit. Prosím všechny, aby navštívili lékaře.“ Dočtete se na facebookových stránkách Two Eggs.

Situace je opravdu vážná, několik lidí je s otravou hospitalizováno v nemocnici. A je možné, že budou přibývat další. V loňském roce navštívilo Apetit piknik podle oficiálních údajů 20 213 lidí. Čísla z letošního roku budou podobná.

Přesto, že se vedení Two Eggs snaží komunikovat a situaci řešit, lidé jsou rozhořčeni. Hlavním tématem sporu je fotografie, na které omývají vejce sprchou. Vejce v EU zakázáno mýt. Na povrchu vajec je ochranný obal tzv. kutikula, která je chrání před vnějšími vlivy. Zákazníci také v diskuzích upozorňují na hodně nepříjemný fakt, a to, že prodávající slečny byly k večeru opilé.

 

Tato fotografie rozzlobila mnoho lidí.Tato fotografie rozzlobila mnoho lidí.|facebook.com

 

„Je to celé dost nešťastné. Dříve nebo později ale podobný průser bohužel přijít musel. Velké množství amatérských kuchařů nadšenců, obtížné podmínky stánkového prodeje pod širým nebem a provoz akcí v legislativním vakuu – to není ideální kombinace,“ píše na svých stránkách cuketka.cz známý food bloger a lidé mu dávají zapravdu.

Na stránkách pořadatele, kterým je časopis Apetit, se mimo jiné dočtete, že lidé musí rušit zaplacené dovolené a místo u moře, je tráví v nemocnici nebo v domácí péči.

Ač je to velmi nepříjemná situace, která nejoblíbenějšímu pražskému pikniku dobrou službu do dalších let neudělá, jako pozitivum lze brát, že se pořadatelé, ani prodávající nestaví k celé věci zády a snaží se situaci řešit a poskytnout nakaženým návštěvníkům co nejvíce informací.