Dallas ebola

Dallas ebola Zdroj: EPA

Dallas hlásí další ebolou nakaženou ošetřovatelku

Ve státě Texas se nakazila další ošetřovatelka tamní nemocnice. Podle dostupných informací, které dnes dopoledne prostřednictvím tiskové konference zveřejnily tamní úřady, se žena nakazila od prvního pacienta, který v USA na ebolu zemřel.

Thomas Duncan zemřel v nemocnici v Dallasu minulý týden. Nyní nemocnice řeší, zdali ve svém postupu k pacientovi nepochybila, když jej při jeho první návštěvě nemocnice poslala domů s antibiotiky. Až o několik dní později, když se Duncan do nemocnice vrátil, mu byla diagnostikovaní krvácivá horečka. Tu si přivezl z rodné Libérie.

Už jedna ošetřovatelka se vlivem této chyby nemocnice nakazila. Ta je údajně ale stabilizovaná (Reflex.cz o případu informoval v neděli).

I další zdravotní sestra, která má nyní pozitivní test na ebolu, se zřejmě nakazila již při prvním styku s pacientem Duncanem. O případu dnes na svých webových stránkách informovala agentura Reuters. V

e státech jako Sierra Leone, Guinea a Libérie, bylo od vypuknutí epidemie zaznamenáno přes 8000 nemocných. Polovina z nich zemřela. Zdravotníci Lékařů bez hranic upozorňují neustále na to, že jim docházejí jak lidské, tak finanční a materiální zdroje.