Petr Kramný, Iveta Bartošová

Petr Kramný, Iveta Bartošová Zdroj: Martin Hurda / Blesk, archív Blesku

Poznají Češi, kdo je celebrita? Nikoli, více je zajímá údajný vrah Kramný či Džambulka

V minulých dnech navštívili Prahu Kim Kardashian a Kanye West. Předtím spolu pobývali v Paříži a ve Florencii, kde měli 24. května svatbu, a byla to pro tamní média (nejenom bulvární) i veřejnost prvořadá událost. V Česku se nedělo v podstatě nic. Objevilo se pár článků na zadních stranách některých novin. To jen dokazuje, že u nás ani takzvaní odborníci nepoznají, kdo je skutečná světová celebrita.

Když si zadáte v Googlu jméno Američanky Kim Kardashian (33) dostanete informaci, že na ní existuje kolem 313 milionů odkazů. Jistě, Kardashian, která není moc dobrou herečkou, ale prvořadou televizní hvězdou a ikonou pro módní byznys, se prezentuje kromě své krásné tváře především svým poněkud nadměrným pozadím. Je to ale její styl, který zjevně zabral. V posledních dvou letech nebyl prakticky jediný den, aby se jí světová média (a nejenom bulvární) nevěnovala.

Kanye West je americký rapper, který patří mezi vůbec nejlépe placené světové umělce posledních 15 let. Několikrát byl časopisy Time a Forbes (významné byznysové médium) zařazen mezi nejvlivnější lidi světa. Dostal zatím celkem 21 cen Grammy, což také nemá jen tak někdo.

Jenže dvojice skutečně světových celebrit, které se říká Kimye, nechal Čechy a naše média chladnými. Pohybujeme se totiž pořád jen v malém zatuchlém rybníčku a zajímají nás spíše vyšeptalé celebrity, které se zde občas objeví. Třeba Sofia Lorenová a podobně. Svět už je ale někde úplně jinde. My se pořád točíme kolem smrti nešťastné a nemocné Ivety "Džambulky" Barošové, která se utápěla v alkoholu či kolem vraždy, kterou měl spáchat jistý člověk jménem Petr Kramný.

A to svědčí o mnohém.