Úterní muka: polovina gastronautů Reflexu zůstala o hladu | Reflex.cz
nahoru

Úterní muka: polovina gastronautů Reflexu zůstala o hladu

RX21. února 2012 • 16:18
Úterní muka: polovina gastronautů Reflexu zůstala o hladu
foto: František Ortmann

Jestli si v pondělí museli gastronauti Reflexu s obědem pospíšit, pracovní úterý nachystalo pro jejich žaludky hotová muka. Okolo poledne si stihlo dát jídlo jen pět účastnic a účastníků našeho projektu. Komu proplatíme dnešní oběd? Hlasujte v naší anketě. Celé komentáře každého z gastronautů najdete pod snímky v galerii.



Jan Kára si dnes v čínské restauraci Zářivá perla v poděbradském obchodním centru objednal kuře tajemné chuti s rýžovými nudlemi. "Držákem jídla se stal kamarád Vojtěch Zikmunda (s očekáváním popularity)," napsal nám Honza na vysvětlenou. Čínskému kuřeti za 89 korun dal 7 bodů z 10.


Veronika Pacáková už počítá s tím, že na konci projektu získá titul "polévkové královny". "Pozdě vstávám, pozdě snídám, a pak už mi stačí na cesty jen polévka," objasňuje, proč si tak často vystačí s polotekutým obědem. I dnes si dala maminčin králičí vývar s mrkví, hráškem, bramborami a jáhlovými vločkami. "Mami, jsi úžasná, dávám ti 10 z 10!" vzkazuje.


Protože dnes František Ortmann absolvoval řadu pracovních setkání, stihl si dát jen oběd "na vidličku". "Řecká musaka s tzatziki za 90 korun a skvělá domácí zázvorová limonáda se salátovou okurkou. Velmi osvěžující nápoj. Oběd za 8/10," ohodnotil svou polední "svačinu".

 

 

Tereza Vandrovcová navštívila pizzerii v Praze-Braníku: „Poprosila jsem o svou obvyklou pizzu na přání s žampiony, hříbky, olivami, česnekem, bylinkami a čerstvou rukolou. Byla výborná, křupavá snad jen suga mohlo být více. Oceňuji přátelský přístup obsluhy, která projevovala upřímně působící zájem o spokojenost s výsledkem, ač jí můj seznam z pochopitelných důvodů velice pobavil.“


Miroslav Tučka si pochvaluje dnešní štěpánskou hovězí pečeni, kterou dostal v jídelně pro vrcholové sportovce: "Maso měkké a naplněné chutným vejcem, omáčka výborná a nelepivá, rýže uděláná přesně tak, jak ji mám rád. Vynechal jsem pouze pórkový zásyp. Jako bonus byl švestkový kompot. Hodnotím 9 body při ceně 65 Kč."

 

 

Pro úspěch ankety "naruby", kterou jsme uspořádali minulou středu, budete moci i tuto středu přidělit svůj hlas NEJHORŠÍMU (ne nejlepšímu) gastronautskému obědu dne.


Fotografie dosavadních obědů jednotlivých gastronautů najdete pod odkazy u jejich jmen v tomto článku. Jana Káru, který si dal včera staročeský srnčí guláš, v čtenářském hlasování "o fous" předběhla Tereza Vandrovcová, jíž proplatíme náklady včerejšího domácího fazolového burritos s nachos a quacamole:

 

20.2. - Tereza Vandrovcová: Co: Fazolové burritos s nachos a quacamole. Kde: Doma. Hodnocení: 9. Kolik: 30 Kč. Celkový dojem: Dnes jsem pro přátele připravila ochutnávku mexické kuchyně. Tortilla byla naplněná pinto fazolemi, cibulí, česnekem a salsou. Quacamole je vyrobené z avokád, rajčat, chilli papriček, koriandru a limetky. Tortilla příjemně zasytí a kukuřičné nachos namáčené v quacamole dodávají jídlu pikantnost.Foto 

 

RX


Klíčová slova: rxrxpetrvnoucek



Diskuse ke článku

 

Nejčtenější komentáře
INFO.CZ
E15
Nejčtenější
Komentáře