Top téma: Zaveďme vajglovné!

Top téma: Zaveďme vajglovné!

Top téma: Zaveďme vajglovné!

Naprosto nekoncepční kroky k řešení ekonomické krize – šrotovné a bílé šrotovné – by neměly být posledními. Vláda či státní ČEZ by měly nyní zavést také vajglovné.


Šedá ekonomika je významným faktorem našeho národního hospodářství a je na ní přímo existenčně závislá obrovská spousta lidí – v neposlední řadě jde o příslušníky imigrantských minorit. Týká se to – jak jistě ví každý čtenář novin – například výrobců marihuany. Vietnamská komunita – opět významný faktor české ekonomiky – je na ni více a více orientována, a nelze podceňovat ani zájmy tradičních tuzemských pěstitelů.
Proto by vláda nebo ČEZ (ostatně především ČEZu se platí za proud prosvícený při pěstování indoor marihuany) měly okamžitě zavést k oživení šedé české ekonomiky vajglovné, to jest ekonomickou pobídku pro ty občany, kteří hodně hulí a jsou ochotni dát peníze za další marihuanu. Jak známo, průměrný tuzemský joint má 0,33 g marihuany (eurojoint pouhých nula dvacet!).
Každý prodejce marihuany (při konečné ceně dvě stě padesát korun za gram) by měl zákazníkovi při předložení tří vajglů vykouřených jointů dát slevu padesát korun. Klient by tuto slevu potvrdil podpisem na kupón, který by poté dealerovi proplatil finanční úřad dle místa bydliště. Takové opatření by výrazně rozhýbalo šedou ekonomiku a vedlo by k hospodářskému růstu, který v současnosti tak potřebuje celá planeta.
Je hanbou, že na takovou samozřejmost musí přijít novinář, a ne mozky placené za to z veřejných peněz na ministerstvu financí.



Další články autora najdete v rubrice Z ÚHLU POHLEDU PLACATÉ ŽELVY (Reflex online)


K tématu:
Miroslav Cvrček: ŠROTOVNÉ: MARKETINGOVÁ REVOLUCE STOLETÍ
(Reflex online, 15. 4. 2009)
Nového a čím dál populárnějšího slova se však už čeští podnikatelé ujali a zavádějí šrotovací slevy na ledničky, pračky, kola i židle...
Anketa: VYUŽIJETE ŠROTOVNÉ, PRAČKOVNÉ, TŘÍSKOVNÉ, OZDRAVNÉ, KARTÁČKOVNÉ...?
(Reflex online, 16. 4. 2009)
Výrobci, prodejci i poskytovatelé služeb zapojili fantazii a nabízejí čím dál víc variací na téma „šrotovné“, myšlených více či méně vážně. Pořídíte si nová prsa se slevou?
Miroslav Cvrček: JAK VÁM TO ŠROTUJE, SOUSEDE?
(Reflex online, 16. 4. 2009)
Nakoukněte s námi za ploty zemí, které již šrotovné zavedly v praxi. Můžeme se poučit ze zahraničních zkušeností?