Al Jazeera

Al Jazeera Zdroj: Profimedia.cz

Arabská televizní stanice Al Jazeera dobývá New York

Arabská televizní stanice začala v Americe vysílat na kabelu Time Warner Table o půlnoci z neděle na pondělí a učinila tak zásadní krok k tomu, aby se z ní v Americe stal mainstream.

 

V New Yorku má Al Jazeera English počínaje tímto dnem dosah ke dvěma milionům domácností, v dohledné době začne vysílat také přes síť Verizon FiOS a své pokrytí tak ještě navýší. O tom, že o Al Jazeeru je v New Yorku dostatečný zájem a očekává ji tu velká skupina cílového obecenstva, svědčí skutečnost, že její internetová stránka zaznamenává z New Yorku více návštěvníků, než z jakéhokoliv jiného města na světě.

 

 

Křišťálová lupaKřišťálová lupa|Reflex.czVztah americké administrativy k původní stanici Al Jazeera se v posledním období zásadně proměnil. Ještě v roce 2001 byly její kanceláře v Kábulu, odkud byly přenášeny videovzkazy prchajícího Usámy bin Ládina, bombardovány americkým letectvem, později byly se stejným záměrem shozeny bomby na Bagdád. Nyní je Al Jazeera naopak chválena za své pokrytí revolučních událostí v arabském světě, stejně jako za přímý efekt, jaký má její vysílání na revoluce na středním východě a v severní Africe.