Miroslav Kalousek - komu volá zrovna teď?

Miroslav Kalousek - komu volá zrovna teď? Zdroj: JAN KARÁSEK/MF DNES/Profimedia.cz.

I mně volal Kalousek ...

Chlubení policistů a poslanců telefonáty od ministra financí mě přimělo, abych přiznal i můj telefonát s panem ministrem. Nebyl sprostý a nevyhrožoval, i když měl proč.

 

Kdysi si pan ministr vymyslel, že má videozáznam z kartelové schůzky šéfredaktorů významných médií, a vypukl kolem toho nemalý skandál.

 

Psaly všechny noviny — ale ten záznam nikdo neviděl. Odpoledne tentýž den pan ministr přiznal, že žádný záznam nemá. Vzápětí jsem sepsal skandální odhalení skutečnosti, že ministr Kalousek je buzerant a žere psy.

 

Ještě týž den mi pan ministr volal na můj (veřejný a v tiráži uvedený) mobil. Očekával jsem, že mi po právu sdělí, že jsem čurák. Byl ale mnohem sofistikovanější a vysvětlil, že se dlouho při čtení tak nezasmál. Tomuto hrubému nátlaku jsem nemohl nepodlehnout, a tak jsme vzápětí otiskli můj text, že pan ministr není buzerant a psy nežere.

 

Bez ohledu na to však mohu tvrdit, že ne při každém telefonátu je pan ministr sprostý.

 

Když se naopak podíváme na to, jak v telefonu nazval poslance za bártostranu Skokana, vidíme něco ještě podstatnějšího než sprostota.

 

Kalousek nazval Skokana debilem, blbečkem a čurákem. Jsou to silná slova, ale po pravdě: znáte pravdivější označení pro poslance za bandu obálkářů s Johnem v čele a Bártou v pozadí? Nestává se tedy Kalousek nakonec posledním členem vlády, který nazývá věci pravými jmény?