Václav Tittelbach

Václav Tittelbach Zdroj: profimedia.cz

5 nejlepších hlášek Václava Tittelbacha aneb Na které ministerstvo by se nejlépe hodil?

V pátek oznámil hlavní kouč ANO týmu Andrej Babiš jméno nové posily svého mančaftu. Na post záložníka jmenoval bývalého sportovního komentátora, možná je na místě spíš výraz sportovního komika, Václava Tittelbacha.

Posuňme se v čase o dva měsíce dopředu a představme si, že vítěz voleb Andrej Babiš skládá novou vládu. Zkusme si tedy podle Tittelbachových, dnes již legendárních hlášek tipnout, na které ministerské křeslo by se hodil nejlépe.

1. Jako první by mohl pozvednout úroveň české zahraniční politky a díky svým skvělým zeměpisným znalostem usednout do čela ministerstvo zahraničí: "Chorvatům se na minulém mistrovství Evropy dařilo, v základní skupině mimo jiné porazili Jihoafrickou republiku."

2. Zcela určitě by se bývalý sporťák uplatnil i jako ministr zdravotnictví. Určování příčin a diagnostika úrazů patří mezi jeho velmi silné stránky: "Toto je Pavel Besta, kterému se stalo zvláštní zranění, když šlápl na zahradě na hrábě. Úplně stejné zranění se stalo před lety René Bolfovi, když přenášel kočárek a udělal si výron."

3. Do českých škol by nepochybně zavedl unikátní a revoluční výuku matematiky z pozice ministra školství, mládeže a tělovýchovy. Jeho počtářské myšlení předbíhá dnešní dobu o několik desítek a možná i stovek let: "Lokvenc dal dva góly v Makedonii, jeden Finsku a teď Andoře, takže tři zápasy, tři góly…"

4. Křeslo na ministerstvu životního prostředí by Tittelbachovi pro změnu mohla zajistit jeho znalost počasi, určitě by pohnul i se strašákem globálního oteplování:  "Je tu ideální fotbalové počasí, 19 stupňů, i když hodně fouká a je silný vítr."

5. Pátý tip je ministerstvo pro místní rozvoj: "S velkým fotbalem začínal Kováč v Loučné nad Desnou." Jak vidno, pro bývalého sporťáka je i malá a klidná podjesenická vesnička velkým světem, který zasluhuje pozornost vládních úřadů...