Robert Plant and the Sentational Space Shifters

Robert Plant and the Sentational Space Shifters Zdroj: colours.cz

Cirk La Putyka: Risk
ZAZ
Robert Plant and the Sentational Space Shifters
Bastille
John Newman
5
Fotogalerie

Co zajímavého letos přináší festival Colours of Ostrava?

Pokud se chystáte vyrazit na festival Colours of Ostrava a nemáte jasno v tom, co navštívíte, Reflex vám přináší pár tipů. Vzhledem k tomu, že je festival rok od roku lepší a line - up nabitější, vybrat si z nabídky koncertů a představení není zrovna snadné. Možná vám výběr usnadníme! Co letos přináší festival a co konkrétně doporučuje Reflex? 

Letošní ročník přináší zajímavost v podobě doprovodného programu. Ačkoliv festival trvá v období od 17. do 20. července, doprovodné akce startují už 15. července. Těšit se můžete na skvělé domácí i zahraniční hudebníky, desítky jamujících muzikantů, pouliční divadla, bubeníky, tanečníky, výtvarníky, básníky, živý jukebox, hudební uličku, festivalový průvod, workshopy, program pro děti nebo venkovní tělocvičnu, to vše proběhne přímo v centru Ostravy. Těšit se můžete na Ondřeje Brzobohatého, kapelu Pipes and Pints nebo představení souboru nového cirkusu Cirk La Putyka.

CIRK LA PUTYKA: RISK

17.7. Vítkovice Gong stage, 17:00 - 19:30

Může existovat závislost na risku? Kdo z vás risk v životě záměrně vyhledává a kdo se s riskantním momentem setkal náhodně? Kdo z něho má strach? Co se stane s člověkem, když dojde na určitou hranu? Udrží se na ní a pokračuje dál s novou zkušeností? Pokud z té hrany spadne, začíná život od začátku? Je možné i v tuto chvíli najít svobodu, pocity štěstí a euforie, dokázat se smát a žít na sto procent? Ano, je to možné! Představení Risk je esencí fantazie a svobody pohybu v omezení, plné kontrastů, barev a emocí.

ZAZ

18.7. Česká spořitelna stage, 22:15 - 23:30

ZAZ okouzlila svět rozpustilým vrabčátstvím jako kdysi Edith Piaf: se stejnou bezprostředností, nakažlivou radostí ze života a šibalským jiskřením v očích. Není náhoda, že nové úspěšné album Recto Verso vydala ZAZ loni, v roce 50. výročí smrti nesmrtelné šansoniérky.

ROBERT PLANT AND THE SENSATIONAL SPACE SHIFTERS

19.7. Česká spořitelna stage, 21:30 - 22:45

Robert Plant, jeden z největších žijících rockových zpěváků a hudebníků, dosahuje dalšího vrcholu své kariéry s kapelou, která míchá africký trance, psychedelii a taneční rytmy 21. století. Do jedné působivé hudební smrště splétají klasické zeppelinovské skladby, mississippské blues i pastorální motivy.

Kapelu Sensational Space Shifters tvoří další velké osobnosti světové hudby – Juldeh Camara, západoafrický mistrovský hráč na jednostrunné housle riti, dokáže uvést dav do extáze, dvojice kytaristů Skin Tyson a Justin Adams cestuje se svými nástroji od hlubokých groove tónů až po transcendentální výšiny, bristolský mistr trip hopu John Baggott vládne elektronikou, zatímco baskytarista Billy Fuller a bubeník Dave Smith tvoří jednu z nejsilnějších a nejinovativnějších rytmických sekcí, které kdy Planta doprovázely. Koncert Roberta Planta a Sensational Space Shifters posouvá hudební hranice opět dále, zároveň si ale zachovává původní náboj radosti z hraní a koncertování.

BASTILLE

19.7. Česká spořitelna stage, 0:15 - 1:15

V Bastille se vše točí okolo skladatele, zpěváka a hudebníka Dana Smithe. Narodil se 14. července, což je, jak známo, datum dobytí pařížské Bastily v roce 1789 a začátku Velké francouzské revoluce. Dobrý nápad pro název skupiny, protože i když to dopředu nemohl Smith tušit, s Bastille rozpoutal v Británii také pořádný rozruch. Album Bad Blood se stalo v řádu měsíců nejúspěšnějším debutem loňského roku, turné vyprodala skupina během pár hodin, předskakovala Muse, a když se objevila v Glastonbury, John Peela Stage praskala pod náporem fanoušků ve švech nejvíc za poslední léta.

JOHN NEWMAN

20.7. Česká spořitelna stage, 22:30 - 23:30

Nový mocný soulový hlas z Británie. John Newman svým přepychovým popem dostal do kolen i Evropu a třese se na něho také Amerika.

Měřeno hitparádami, koncertní návštěvností a nebývalým ohlasem, uplynulý rok patřil jednoznačně čtyřiadvacetiletému mladíkovi s patkou. Se singlem Love Me Again i debutovým albem Tribute vystřelil na vrcholy žebříčků a získal dvě nominace na Brit Awards. Takže ubránit se Johnu Newmanovi má blízko ke snaze zastavit zvedající se hladinu velké řeky.

Veškeré informace týkající se samotného festivalu i doprovodného programu najdete na adrese www.colours.cz