Zprávy

Zpět na článek

S pravdou ven: Jaký má Reflex názor na WikiLeaks?

24 komentářů

johnsilver
16. ledna 2011 • 13:14
Pane Stoniš, třeba by tu činnost provozoval už v letech třicátých a zveřejnil by dokumenty o vyvražďování lidí s postižením v akci euthanasia a podmínkách v koncentačních táborech. potom zveřejňuje komunikaci NSDAP s heinleinovou SdP, a zcela tím vyrací naci propagandu o útisku němců v československu. Daladiér s Chamberlainem by se v Mnichově museli pod tlakem své domácí veřejnosti zachovat jinak...
Taky by zveřejnil komunikaci mezi moskvou a podřízenými orgány na ukrajině během velkého hladomoru, který bolševici vyvolali. To by asi trochu pozměnilo vnímání komunismu v evropě na zbytek století...
placirkabodlo
17. ledna 2011 • 11:35
presne tak. dekuji !
simeklubor
19. ledna 2011 • 14:45
Jo tááák! Tak von Assange zveřejňuje hlavně tajnou komunikaci álkejdy a talibánu. Tak to už jsem klidnej, demokracie je v dobrejch pazourech, zlo bude konečně potrestaný... (Západ nepotřebuje ke svý likvidaci žádný teroristy a vnějšího nepřítele - bohatě si vystačí s vlastní armádou užitečnejch idiotů, která se rozrůstá geometrickou řadou.)
pochybujicistepan
15. ledna 2011 • 02:15
Když je někde k dispozici balík dokumtů takového charakteru,je přirozené že se roznese. Nespoléhal bych na kompetence tisku filtrovat co se má zveřejnit. Jaká media si to mohou dovolit? Ta správně zkoordinovaná se státem nebo s distributorem tajných depeší? Američané by měli lépe chránit své spřátelené disidenty, přinejlepším i jejich identitu. Trend rychlého rozřišování zpráv o násilí a bezpráví je mi sympatický. Bezpečné nakládání s tajnými informacemi o bezpečnostních otázkách si musí koordinovat příslušné úřady, ne noviny.
sendyman
14. ledna 2011 • 21:19
Nebudu "hodnotit" všechny, ale po pravdě musím říct, že nejvíc mi, v rámci možností a kromě dalších, mluví z duše (nejen orientací názoru, ale zejména jeho zdůvodněním) mí největší "červení hadrové" RX ( ), tedy (in alfabetical order) Buchert, Jandourek, Wolfová.
Klaním se a rukulíbám!
sammy
14. ledna 2011 • 12:08
Vítězem ankety "Intelektuál Reflexu" se opět stává pan Holec s názorem "Se zveřejňováním všech tajných úředních dokumentů nesouhlasím. My, daňoví poplatníci, potřebujeme naději, že věci nejsou tak špatné, jak si myslíme, že jsou."
Na základě této teze navrhuji zakázat zveřejňování informací o shodku státního rozpočtu, korupčních aférách, nevýhodných státních zakázkách, tak, jak to činil minulý režim. Navíc bych tuto již odzkoušenou cenzuru rozšířil o blbé počasí, výsledky české fotbalové reprezentace a obecně o vše, co by daňovému poplatníkovi mohlo pokazit náladu. Z Reflexu by zbylo auto-moto a cestomanie, pan Šibík by měl zakázáno fotit a pan Holec psát. To by bylo na tom světě krásně, soudruzi!
richie_rich
13. ledna 2011 • 18:07
Objem i kvalita informací v článku paní Sodomkové víceméně odpovídá večernímu zpravodajství televize Nova. Například první odstavec je věnován údajné oslavě pana Assange v "show televizní stanice Al-Džazíra". Ve skutečnosti jde o rozhovor v rámci konference Ted financované společností IBM, který se odehrává na americké půdě a onen "zpocený novinář" je Chris Anderson, kurátor příspěvků konference v níž vystupují i jména jako Bill Clinton, Michelle Obama, Bill Gates atd.
Vypadá toto jako vysílání arabské televize? http­://www­.you­tube­.com/w­atch?­v=bVGq­E726O­Ao Podobných omylů článek obsahuje hned několik. Ani nemusím být expert či milovník Wikileaks abych si jich všiml.

To ten článek u Vás v redakci nikdo po paní Sodomkové nečetl? Už kvůli takto odvedené novinářské práci je dobře, že existují zdroje informací jako je Wikileaks.

Sbohem Reflexi.
lokomotivnik
13. ledna 2011 • 14:26
Wikileaks udelalo jen dobre ze uverejnilo tajnou diplomatickou komunikaci.staleti tajnosti lidstvo neuchranily ani od valek ani od nespra­vedln­osti­.spou­sta lidi je v soucasnosti dost vzdelana a zajima se o deni ve svete ze muze vedet pravdu a mit nezastreny pohled na deni ve svete a rozhodovat se podle toho. ti co rikaji ze maji byt nektere veci utajene si neuvedomuji ze to nekonci jen u valky v Afganistanu, ktera jim je putna at ty fanatiky klidne vystrili ale ze statty maji tendenci utajovat a lhat o vsem a porad kdyz maji prilezitost.a navic WikiLeaks uverejnil i detaily o zpusobech korporaci napriklad farmaceutickeho gigantu Pfizer v Nigerii.wikileaks nezverejnil veskere informace ktere maji.neco cenzuroval, neco nezverejnil vubec.nektere veci zverejnovat nemuseli protoze nemaji velky vyznam pro obcany.napriklad seznam cilu vhodnych pro teroristicke utoky.na to nikdo nepotrebuje wikileaks.nemusite byt einstein abyste prisel na to ze zasah proti energeticke siti bude mit dopad.teroristi to urcite jsou schopni vymyslet sami. Bradleyho Manninga udal hacker z USA kteremu se Manning sveril.tenhle hacker si pry myslel ze je to provokace FBI a tak to nahlasil.bez toho by to mohlo trvat jeste dlouho nez by prisli na 1 analytika v Iraku ktery ziskal informace.
jsem rad ze Wikileaks zacal tenhle trend a doufam ze to bude pokra­covat­.komen­tova­ne zpravy z Wikileaks i celou databazi muzete najit napriklad na www.guardian.co.uk Pravda vitezi
stone_pilot
13. ledna 2011 • 13:44
tajnou diplomatickou poštu mi připadá stejně "etické" a "moudré" jako jít za spokojeně žijícím sousedem mu říct, že mu manželka zahýbá a on o tom neví. Nějaká míra soukromí by existovat měla. A mělo by se taky odlišovat soukromé a veřejné chování, proslovy a jednání. Lidi toho v soukromí nakecají a napíšou, ale pak stejně spolu musí nějak fungovat. Kdybychom si viděli i do hlav, tak se do pár týdnů mezi sebou pozabíjíme. To není obhajoba pokrytectví, ale naopak důkaz vyspělosti; prostě občas něco skrývat může být znakem civilizovanosti. Čili zveřejňovat ano, ale selektivně; a hlavně vědět, jaké mohou být důsledky.
strassidlo
13. ledna 2011 • 20:16
Řekl jste to za mne. Tohle je základ schopnosti přežití kolektivu. Nikdo z nás by si taky nepřál, aby mu každý mohl "projet" poštu, mobil, počítač, hlavu nebo všechny šuplíky a u vědomí si tohoto bychom měli hodnotit každé podobné počínání.