Vítězka Miss Global Karolína Kokešová.

Vítězka Miss Global Karolína Kokešová. Zdroj: ČTK / Česká Miss, Jan Tůma

Karolína Kokešová
Karolína Kokešová
Karolína Kokešová
Karolína Kokešová
4
Fotogalerie

V Miss Global v Mexiku zvítězila Češka, soutěž krásy provázel chaos, padlo obvinění z manipulace s výsledky

Nejkrásnější dívkou na mezinárodní soutěži Miss Global se v neděli v Mexiku stala Češka Karolína Kokešová. Druhá se umístila dívka z Peru, třetí byla Brazilka. Mexické finále provázely nejasnosti, problémy a průtahy. Vysílání na kanálu Youtube bylo nakonec přerušeno a na sociálních sítích se objevily spekulace, že akce předčasně skončila kvůli podvodům a korupci. Později se ale ukázalo, že soutěž pokračovala i po zastavení internetového živého přenosu.

„Přenos finálového galavečera Miss Global trval dlouhých šest hodin a vzhledem k událostem na jeho konci bylo vyhlášení výsledků mimo kamery. Zakončení bylo vysloveně dramatické,“ uvedla v tiskové zprávě společnost Miss Events, která organizovala poslední ročníky soutěže Česká Miss. „Před vyhlášením výsledků vystoupil na pódium jeden z hlavních sponzorů soutěže a finalistky obvinil z manipulace s výsledky, jelikož nepostoupila jeho favoritka z Mexika. Proti tomu se výrazně ohradila Miss Kolumbie a následně ji podpořily i ostatní dívky,“ popsala společnost.

Během bouřlivého vystoupení kolumbijské zástupkyně se přenos i samotná soutěž zastavily. Dívky se odebraly do zákulisí a výsledky byly zveřejněny až po poradě vedení Miss Global. „Po všem, co se událo, jsem nečekala, že vůbec bude vyhlášení a tím méně, že se umístím. Doteď tomu nemůžu uvěřit, ale mám korunku, takže ano, vážně se to stalo,“ reagovala Karolína Kokešová, která loni skončila třetí v soutěži Česká Miss.

Jde o další světový úspěch zástupkyně České republiky. Loni v říjnu se stala třetí nejkrásnější ženou v jiné mezinárodní soutěži Miss Earth Češka Klára Vavrušková a letošní ročník České Miss „se tak stává nejúspěšnějším v celé historii soutěže,“ poznamenala Magdalena Chládková ze společnosti Miss Events.