Donald Trump a jeho večeře z „mekáče“.

Donald Trump a jeho večeře z „mekáče“. Zdroj: Twitter

McTrump: Americký prezident podával ke slavnostní večeři fastfood. Kvůli shutdownu nemá personál

Budeme podávat McDonald’s, Wendy’s, Burger King a pizzu. Myslím to vážně. Bude to zajímavé, hádám, že je to jejich oblíbené jídlo,“ řekl Trump během pondělního dne před Bílým domem. Chystal se pohostit slavnostní večeří hráče amerického fotbalu z týmu Clemson Tigers, kteří vyhráli národní šampionát. Mnozí si mysleli, že prezident žertuje. Ve skutečnosti to ale je jeden z překvapivých dopadů amerického „shutdownu“.

Ve velkolepé jídelně Bílého domu, kde už pojedl nejeden významný host, se stříbrné talíře prohýbaly fastfoodem (nebo jak říká Trump, skvělým americkým jídlem). Zlatý dekor, obrovské lustry a gigantické zlaté svícny trčící z hor hamburgerů podtrhly absurditu celé situace.

O servis se starali zaměstnanci oblíbeného amerického fastfoodu Wendy’s. Odstavení vládních úřadů, tzv. shutdown, totiž způsobil nedostatek personálu. To znamená, že Trumpovi neměl velkolepou večeři kdo navařit. A tak si poradil po svém a pohostil sportovce svým oblíbeným jídlem.

Fotbalisté z hostiny ale tak nadšení nebyli. Jeden z nich uveřejnil na Twitter video, kde říká, že si myslel, že je to legrace. Trumpa zesměšnil moderátor Jimmy Kimmel ve svém pořadu Monday night na televizi ABC. Podle něj přinutila k hostině z „mekáče“ prezidenta jediná věc, a to že bude muset kvůli shutdownu všechno zaplatit sám. „Proto musel najít to úplně nejlevnější jídlo,“ vysvětlil moderátor.

Někteří konzervativci Trumpa brání s tím, že „skuteční Američané“ si dávají fastfood velmi často. Nakonec ani fotbalisté nebyli tak nespokojení. „Dva kuřecí wrapy a jeden čtvrtlibrák v kapsách,“ napsal jeden z nich na svůj Twitter.