Ronny Plesl a Maxim Velčovský technicky dolaďují návrh dózy, který kombinuje sklo a porcelán

Ronny Plesl a Maxim Velčovský technicky dolaďují návrh dózy, který kombinuje sklo a porcelán Zdroj: Michael Tomeš, E15

Anna Jožová, Ronny Plesl a Maxim Velčovský technicky dolaďují návrh dózy, který kombinuje sklo a porcelán
Anna Jožová připravuje leptání
Sklárny Rückel, kde dózu skláři vyfoukali
3
Fotogalerie

První spolupráce na společném díle: Studenti designérů Plesla a Velčovského vytvořili artefakt pro E15

Největší současné hvězdy tuzemského designu Rony Plesl a Maxim Velčovský poprvé spolupracovali na společném díle, které se představí při čtvrtečním křtu magazínu E15 Premium. Dílo kombinující sklo a porcelán bude dárkem pro hosty při uvedení časopisu Elita byznysu, které se koná při zahájení světových parkurových závodů Global Champions Prague Play Off 13. prosince v O2 areně.

Oba světoznámí designéři vyhlásili soutěž o podobu díla mezi studenty svých ateliérů, které vedou na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze (UMPRUM). Vítězný návrh má podobu skleněné dózy s dekorem ledovaného skla, jeho autorkou je členka ateliéru Ronyho Plesla Anna Jožová.

„Dílo zachycuje symbiotický vztah koně a jezdce při parkuru a má být hmotnou vzpomínkou na zážitky z jezdeckého klání. Estetický tvar doplňuje soška houpacího koně, který je skromným symbolem přesnosti – klíčové vlastnosti v této náročné disciplíně. Zaujalo mě, že do projektu nebude vepsána pouze spolupráce jezdce a koně, ale i spolupráce dvou ateliérů – Ateliéru skla a Ateliéru keramiky,“ říká ke svému návrhu Anna Jožová.

Více o novém magazínu Elita byznysu se dočtete ZDE >>>