Vlevo identikit zadrženého muže, který soáchak sebevraždu, vpravo Marián Kočner, který je podezřelý z objednání vraždy

Vlevo identikit zadrženého muže, který soáchak sebevraždu, vpravo Marián Kočner, který je podezřelý z objednání vraždy Zdroj: ČTK

Liberec, Česká republika
Uctění památky Jána Kuciaka: Kodaň, Dánsko
Uctění památky Jána Kuciaka: Hong Kong
Uctění památky Jána Kuciaka: Haag, Nizozemsko
Uctění památky Jána Kuciaka: Dubaj, Spojené arabské emiráty
47
Fotogalerie

Další smrt v případě Jána Kuciaka. Jeden ze zadržených spáchal sebevraždu

Muž z policejního portrétu, který v září zveřejnila slovenská prokuratura v souvislosti s vyšetřováním vraždy novináře Jána Kuciaka, spáchal ve středu sebevraždu. Napsal to dnes slovenský list Nový čas. Podle deníku byl muž ve skupině osob, které policie zadržela při raziích proti podezřelým z vraždy Kuciaka a jeho partnerky a které kriminalisté později propustili.

Nový čas uvedl, že mužem z identikitu byl čtyřiadvacetiletý Ronald R. Kriminalisté ho zadrželi spolu s jeho matkou, kterou deník označil za přítelkyni jednoho z obviněných v případu vraždy Kuciaka.

Při zmiňovaných raziích policisté zadrželi také čtyři osoby, které následně obvinili z únorové vraždy Kuciaka a jeho přítelkyně. Z dosud zveřejněných informací vyplývá, že mezi obviněnými není skutečný objednavatel vraždy a nebyl mezi nimi ani Ronald R.

Kuciakovu vraždu si podle dřívějších nepotvrzených informací slovenských médií objednal podnikatel Marian Kočner, který je ve vazbě pro ekonomickou kriminalitu. Policie dříve v tomto týdnu podnikla razie v Kočnerových objektech, což bez bližších podrobností zdůvodnila vyšetřováním násilné trestné činnosti.