Julia Skripalová, která byla nalezena v bezvědomí vedle svého otce.

Julia Skripalová, která byla nalezena v bezvědomí vedle svého otce. Zdroj: Facebook

Dcera otráveného agenta Skripala Julia dnes opustila nemocnici

Dceru bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala Juliji, která byla na počátku března v Anglii spolu se svým otcem otrávena nervově paralytickou látkou, propouštějí z nemocnice. S odvoláním na blíže neurčený zdroj o tom dnes informovala britská televizní stance Sky News. Skripalová minulý týden vydala prohlášení, že sílí každým dnem a že se těší, až nemocnici opustí.

Skripal a jeho dcera byli otráveni počátkem března v jihoanglickém městě Salisbury. Od té doby byli hospitalizováni v místní nemocnici.

Podle Británie použil kdosi k útoku nervově paralytickou látku novičok, která se vyráběla v 70. a 80. letech minulého století v Sovětském svazu. Premiérka Theresa Mayová v polovině března uvedla, že za otravu Skripalových je s největší pravděpodobností zodpovědné Rusko. Moskva obvinění opakovaně odmítla. Případ vyvolal diplomatickou roztžku mezi Ruskem a řadou západních zemí včetně Česka: obě strany mimo jiné vzájemně vyhostily desítky diplomatů.

Stanice Sky News dnes s odvoláním na svůj zdroj uvedla, že Skripalová měla být propuštěna již v pondělí, není ale jasné, zda se tak stalo. Vyjádření lékařů se čeká podle Sky News dnes.

Minulý týden lékaři oznámili, že se "rapidně zlepšuje" i zdravotní stav šestašedesátiletého Sergeje Skripala. Už dříve informovali o zlepšení stavu třiatřicetileté Skripalové, ruské občanky, která byla na návštěvě u svého otce žijícího v Británii. Moskva si po celou dobu hospitalizace Skripalové stěžovala, že její konzulární pracovníci nemají k Rusce přístup.