Ministryně obrany Karla Šlechtová a prezident ČR Miloš Zeman

Ministryně obrany Karla Šlechtová a prezident ČR Miloš Zeman Zdroj: reprofoto Twitter

Zemanova oblíbenkyně Karla Šlechtová v příští vládě asi nebude. Má být velvyslankyní. Kde?

Ministryně obrany Karla Šlechtová už nejspíš nebude členem příští vlády. INFO.CZ to potvrdily dva důvěryhodné zdroje. S odchodem výrazné ministryně, která překvapila armádu zrušením několika tendrů, se údajně smířil i český prezident Miloš Zeman, jenž si Šlechtovou značně oblíbil.

Zeman svůj souhlas s výměnou podmínil údajně tím, že bude o Šlechtovou dobře postaráno i po odchodu z ministerstva. A to nejspíš bude. Čtyřicetiletá politička by se měla stát velvyslankyní buď na Slovensku, kde by vystřídala Livii Klausovou, nebo v Japonsku. Záleží víceméně na Šlechtové, kterou destinaci si vybere.

Její odchod z ministerstva nicméně zůstává obestřen tajemstvím. Šlechtová zrušila několika tendrů v nichž figuroval významný sponzor kampaně prezidenta Miloše Zemana zbrojař Jaroslav Strnad. V případě některých tendrů není úplně jasný důvod, proč ke zrušení došlo. Stejně tak tajemství obestírá zrušení tendrů na nákup vrtulníků, které vojáci nesou velmi nelibě.

Čím dalším Šlechtová nadzdvihla armádní velení? A jakou další personální změnu uvidíme v příští vládě? Dočtěte si článek na Info.cz >>>