Čtyřčata Nigel, Zachary, Aaron a Nick chtějí na stejnou prestižní univerzitu.

Čtyřčata Nigel, Zachary, Aaron a Nick chtějí na stejnou prestižní univerzitu. Zdroj: Archív rodiny

Americký zázrak: Geniální černošská čtyřčata mohou jít studovat na stejnou slavnou univerzitu

Čtyři mladí muži a čtyři totožné příběhy o jejich chytrosti. Tak jsou v Americe popisováni chlapci, kteří všichni nosí příjmení Wade. Nigel, Zachary, Aaron a Nick jsou čtyřčata a objevila se před nimi unikátní možnost studovat společně na jedné z nejlepších univerzit světa. Něco podobného není z historie známo.

Chlapci, kteří studují na Lakota East High School v okrese Butler na západě státu Ohio, si podali přihlášky (předtím museli vykonat písemné zkoušky, pak se mohli ucházet o místo podle dosažených výsledků) na různé slavné prestižní americké univerzity. Z Harvardu, Yale, Duke a dalších špičkových škol byla odpověď kladná. Teď proto uvažují o jedné univerzitě, která by je přijala všechny. Velmi neobvyklý případ popsala televizní stanice CNN.

„Nečekali jsme to, ale vždy mířili až ke hvězdám,“ komentovala situaci vzletně jejich matka Kim Wadeová.

Zatím není jasné, zda se sen čtyřčat Wadeových naplní. „Když některá škola řekne ano, budeme všichni nadšení, ale pokud ne, nic se neděje, vždy zůstanou další vynikající možnosti,“ tvrdí jejich matka.

Ta i se svým manželem vždy dbala především na to, aby jejich synové měli kvalitní vzdělání. Ostatně paní Wadeová je ředitelkou střední školy. Otec pracuje pro společnost General Electric.

Zpráva ale nepopisuje jednu důležitou věc. Všechny zmiňované prestižní univerzity jsou velmi drahé a platit je pro čtyři děti najednou je finančně náročné. Zvlášť nadaným dětem jsou ale poskytovány výrazné úlevy. Navíc v případě společného studia čtyřčat na jedné škole by se mohlo jednat i o dobrou reklamu.