Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Žena se stala obětí špatného vtipu, sociální sítě překvapily: Lidé ženě píší povzbudivé vzkazy

Američanka, která trpí zvláštní genetickou poruchou, se stala obětí internetové pseudozábavy. Někomu přišlo vtipné, že Lizzie neodpovídá Aristotelovým představám krásy, a vytvořil koláž s hanlivým textem. Lizzie Velasquezová si toho všimla, a zareagovala. Obdivuhodně.

Lizzie nedávno zjistila, že se stala obětí ne úplně vtipného memu, který začal kolovat po sociálních sítích. Na obrázku se objevila její fotografie s nápisem, že tahle holka pořád čeká na kluka, s kterým měla rande, a ten, kdo ví, o koho se jedná, by toho daného “nebožáka” měl v této fotografii označit.

Na celé věci je ale zajímavý jiný aspekt. Sociální sítě jsou typické svým stíráním společenských konvencí, mezi které odedávna patřila také slušnost. Lidé si na Facebooku rádi přisadí, protože vědí, že je za to nikdo nepostihne - v reálném životě by si každý dvakrát rozmyslel, jestli svého názorového soka pošle do nám známých míst, či ne. Jenže v případě Lizzie se stalo něco jiného, než by se vzhledem k povaze sociálních sítí dalo očekávat. Poté, co Lizzie na svém Instagramu zveřejnila příspěvek, v němž vyzývala k rozmyslu a toleranci, a zároveň popsala, co se jí stalo, se žena setkala s obrovskou vlnou solidarity a láskyplných, podpůrných komentářů.

I've seen a ton of memes like this all over @facebook recently. I'm writing this post not as someone who is a victim but as someone who is using their voice. Yes, it's very late at night as I type this but I do so as a reminder that the innocent people that are being put in these memes are probably up just as late scrolling through Facebook and feeling something that I wouldn't wish on my worst enemy. No matter what we look like or what size we are, at the end of the day we are all human. I ask that you keep that in mind the next time you see a viral meme of a random stranger. At the time you might find it hilarious but the human in the photo is probably feeling the exact opposite. Spread love not hurtful words via a screen. Xoxo Lizzie

Fotka zveřejněná uživatelem Lizzie Velasquez (@littlelizziev),Pro 11, 2016 v 12:07 PST

Její příspěvek na Instagramu se velmi rychle rozšířil a záhy měl přes 26 tisíc “lajků”. I nyní se pod ním objevují další a další komentáře.

Lizzie Velasquezová bývá často titulovaná nejošklivější ženou na světě. Tento titul si vysloužila kvůli své nemoci - její tělo neumí pracovat s tukem, navíc je na jedno oko slepá. Žena váží pouhých 25 kilogramů.