Sřelba v kampusu univerzity v Ohiu si vyžádala nejméně devět zraněných.

Sřelba v kampusu univerzity v Ohiu si vyžádala nejméně devět zraněných. Zdroj: ČTK

Střelba na univerzitě v Ohiu: Osm zraněných, útočníka policie zabila

Nejméně osm zraněných převezli dnes záchranáři do nemocnice z kampusu státní univerzity v Columbusu v americkém státě Ohio. Škola krátce předtím varovala před "aktivním střelcem" v areálu. Místní list The Columbus Dispatch uvedl, že policie v kampusu zabila ozbrojeného muže. Následně odvolala varování před nebezpečím.

Podle nemocnic v Columbusu žádný ze zraněných není v ohrožení života. Mluvčí univerzity uvedl, že někteří lidé utrpěli bodná zranění a některé srazil automobil. O střelných zraněních nehovořil, uvedl ale, že nemá informace o všech lidech převezených do nemocnic.

Známy nejsou zatím podrobnosti o muži, kvůli kterému univerzita spustila alarm. Podle místního tisku je po smrti. Úřady to zatím oficiálně nepotvrdily, policie ale už odvolala varování před nebezpečím. Veškerou výuku univerzita přesto pro zbytek dne zrušila.

Ačkoliv univerzita varovala před střelcem, očití svědci listu The Columbus Dispatch řekli, že viděli muže ozbrojeného velkým nožem nebo mačetou.

Univerzita kolem 10:00 místního času (16:00 SEČ) na twitteru studenty vyzvala, aby utekli, schovali se, nebo se bránili "aktivnímu střelci". Řada z nich podle televize CNN výzvy vyslyšela a zabarikádovala se ve svých pokojích na kolejích.

Policie zatím případ odmítla komentovat. Podle očitých svědků bylo ale v okolí univerzity mnoho policejních vozů. Na univerzitě studuje kolem 66.000 lidí.