Místo činu v Salez-Sennwaldu

Místo činu v Salez-Sennwaldu Zdroj: ČTK

Po útoku ve švýcarském vlaku zemřela žena, policie nezná motiv útočníka

Švýcarská policie stále nedokáže říci nic bližšího o motivu 27letého útočníka, který v sobotu ve vlaku poblíž lichtenštejnských hranic nožem a hořlavou tekutinou napadl své spolucestující. Mladík byl zatčen a kvůli vážným popáleninám je nyní v kritickém stavu v nemocnici, proto ho nebylo možné vyslechnout. Policisté už ale podle švýcarských médií provedli domovní prohlídku v jeho bydlišti a chtějí během dneška zveřejnit podrobnosti z vyšetřování.

Útok se odehrál v sobotu odpoledne za jízdy poblíž železniční stanice Salez. Mladý Švýcar ve vlaku zranil šest pasažérů, ve vážném stavu je kromě samotného pachatele ještě jeden další člověk. Zraněno bylo i šestileté dítě, to je však mimo ohrožení života.

Policie od začátku uváděla, že s největší pravděpodobností nejde o teroristický čin. "Nedá se samozřejmě nic vyloučit, ale tato myšlenka je nám nyní hodně vzdálená," řekl dnes ohledně možného teroristického pozadí útoku policejní mluvčí. Podle něj není dosud jasné, zda chtěl útočník zasáhnout konkrétní osobu nebo jestli někoho z cestujících ve vlaku znal.