Muž z Kladna, po kterém pátrájí policisté.

Muž z Kladna, po kterém pátrájí policisté. Zdroj: PČR

Policie žádá o pomoc: Po Kladně pobíhal muž s nožem a křičel „Allahu Akbar“

Policie se rozhodla požádat veřejnost o pomoc při pátrání po muži, jenž nejprve odcizil mobilní telefon a následně provolával „Allahu Akbar“.

„Žádáme veřejnost, aby pomohla zjistit totožnost hledaného výtržníka. Jedná se o muže ve věku 25 až 35 let, má střední postavu vysokou 165 – 170 cm. Je tmavší pleti, má černé vlasy a černý plnovous. Spíše přírodní typ. Dle svědků mluvil plynule česky, bez přízvuku,“ uvádí kladenská mluvčí.

Fotografie se podařilo získat díky městskému kamerovému systému. Muž na nich zachycený se měl 3. srpna 2016 v odpoledních hodinách pohybovat v ulicích města Kladna s nožem a údajně vykřikovat „Allah akbar!“. Tentýž den začala policie po muži okamžitě pátrat. Do pátrací akce byl zapojen také vrtulník s termovizní. Muže se nepodařilo najít.

Jakékoliv informace, které by vedly k odhalení totožnosti podezřelého, přivítají policisté služby kriminální policie a vyšetřování přímo na Územním odboru Kladno, Havířská 632, nebo své poznatky můžete kriminalistům sdělit telefonicky na čísle 974 873 317. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.