Teror v Mnichově.

Teror v Mnichově. Zdroj: reprofoto youtube.com

Podporovatelé Islámského státu na sociálních sítích oslavují útok v Mnichově.
Teror v Mnichově.
2
Fotogalerie

Mnichov: Sociální sítě žijí svým životem. Objevují se necenzurované fotky mrtvých i zmatečné informace

Oči celé Evropy se upírají na neměcký Mnichov, kde došlo kolem šesté hodiny večer ke střelbe v nákupním centru Olympia. Středisko leží v mnichovské čtvrti Moosach na severozápadě města a je jedním z největších obchodních center v oblasti. 

Německá policie musela oficálně požádat uživatele internetu, aby se zdrželi spekulací a diskuzí o útoku, čímž komplikují pátrání po střelcích i samotné vyšetřování.

  

Vše o masakru v Mnichově si můžete přečístZDEaZDE 

Lidé na sociálních pátrjí po svých blízkých, zveřejňují fotografie a videa z místa, také ale vyjadřují solidatitu. Němci hashtagem  nabízejí ubytování lidem, kteří se nemohou dostat kvůli útoku domů. 

Bild.de s odvoláním na policejní zdroje ovedl, že obětí střelby je sedm. Jednomu ze svědků se podařilo natočit střelce před McDonaldem v Mnichově. Video zveřejnil na svém video kanálu na Youtube.

 

Podle deníku Bild.de míří německým policistům na pomoc i kolegové z Rakouska. Kromě toho míří do Mnichova také elitní jednotka. 

 

Na sociálních sítích se objevuje také mnoho velmi drastických fotografií. Agentury uvádí, že počet zabitých je v současnou chvíli osm.  

 

Středisko Olympia leží v mnichovské čtvrti Moosach na severozápadě města.