Podporovatelé Islámského státu na sociálních sítích oslavují útok v Mnichově.

Podporovatelé Islámského státu na sociálních sítích oslavují útok v Mnichově. Zdroj: ctk

Masakr v Mnichově: Jeden z pachatelů křičel podle svědků "Já jsem Němec!"

V obchodním domě Olympia v Mnichově se dnes po šesté hodině večer ozvala střelba. Středisko Olympia leží v mnichovské čtvrti Moosach na severozápadě města a je jedním z největších obchodních center v oblasti. Policie oficiálně hovoří o tom, že Mnichov se stal další obětí terorismu. Podle svědků pachatel křičel "já jsem Němec!" Policie informaci nepotvrdila. 

Podle svědků byli na místě tři útočníci se střelnými zbraněmi. Pachatelé útok zatím unikají. Nad Mnichovem krouží policejní vrtulníky s ostřelovači. „Myslíme, že tam bylo více než jeden útočník. První zprávy přišly v šest hodin, střelba začala v restauraci McDonald v obchodním centru. Stále tam jsou lidé. Snažíme se je odtamtud dostat,“ cituje mluvčího policie web The Guardian.

Německá policie potvrdila, že na místě jsou zranění a mrtví, počty nejsou jasné. České ministerstvo zahraničí zatím stále nemá žádné informace o tom, že by mezi oběťmi střelby v Mnichově byli i Češi. 

Hlavní tahy v severní části Mnihova byly uzavřeny. Nejezdí MHD a podle ohlasů na sociálních sítích panuje ve městě panika. 

První video z místa.