Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič se podle listu Nový čas téměř dva roky potýká s rakovinou tlustého střeva.

Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič se podle listu Nový čas téměř dva roky potýká s rakovinou tlustého střeva. Zdroj: ČTK

Slovenský exprezident Gašparovič trpí rakovinou, podstupuje léčbu

Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič se téměř dva roky potýká s rakovinou tlustého střeva. Napsal to dnes list Nový čas, kterému pětasedmdesátiletý Gašparovič řekl, že podstupuje chemoterapii.

"Zdá se mi navenek, že to jde všechno dobře. I v současnosti jsem stále pod chemoterapií, bude to trvat ještě měsíc. Výsledky ukazují, že jsem na dobré cestě vyléčit se," uvedl Gašparovič, který byl hlavou slovenského státu v letech 2004 až 2014.

Exprezident loni i letos podstoupil operace v bratislavském onkologickém ústavu, zdravotní potíže tehdy nekomentoval.

Gašparovič prohlásil, že o své nemoci měl informace již před loňskou červnovou hospitalizací. "Věděl jsem to někdy v listopadu, ale nechtěl jsem kazit svátky rodině, tak jsem to přiznal až v lednu. Šel jsem na chemoterapii, na ozařování a hned mě chtěli operovat, ale tehdy jsem to odmítl, protože to plánovali na duben či květen. Řekl jsem jim, že musím jet na mistrovství světa v hokeji, tak mě operovali až 1. června," řekl Gašparovič, který je známý tím, že jako divák navštěvuje hokejová utkání.