Royal School for Deaf Children Margate and Westgate

Royal School for Deaf Children Margate and Westgate Zdroj: Facebook BBC South East

Večírek personálu se striptýzem zavřel nejstarší anglickou školu pro hluché

Nejstarší anglická škola pro hluché, známá jen pod názvem Margate, byla zavřena loni v prosinci za protestů a petic veřejnosti, která neznala důvody. Detaily, kvůli nimž byla škola zavřena, ovšem vycházejí najevo nyní a jsou šokující. Na videu, jež se podařilo získat BBC, tančí ošetřovatelky nahé před jedním z klientů.

Internátní škola Royal School for Deaf Children Margate and Westgate College v hrabství Kent (na východ od Londýna) byla založena již v roce 1792. V péči měla děti a mladé dospělé se zrakovými a sluchovými postiženími, které vyžadují speciální péči, přestože jejich inteligence nemusí být snížena.

Náhlé loňské zavření, jež znamenalo mimo jiné ztrátu 360 pracovních míst pro personál, přišlo z pohledu veřejnosti jako blesk z čistého nebe. Nicméně, jak píše Guardian, v zařízení docházelo k vážným incidentům, včetně toho, že klienti byli údajně strkáni, ponižováni, biti a jednomu z nich měl být na ruku vložen horký šálek s čajem, minimálně od roku 2014. Andrea Sutcliffeová z dozorové organizace Care Quality Commission k tomu uvedla: „Co jsme viděli za Westgate, byly šokující příklady institucionalizovaného selhání a zneužívání.“

Shrnutí BBC, co inspekce objevila v Margate za chyby, zahrnuje: posmívání personálu klientům za jejich postižení, chyby v medikaci, skříň s nebezpečnými chemikáliemi přístupná klientům, a hlavně ten poslední skandál: Personál si udělal večírek, na němž hodně popíjel a vysvlékal se, a když je tam jeden z klientů vyhledal, tančili i okolo něj.

Matka tohoto mladého muže, jež nechtěla prozradit svou identitu, na videu říká, že nejhorší bylo, že se tak zachovali lidé, kterým věřila a svěřila péči o svého syna. Kentská policie video prověřila, ale tvrdí, že ke zločinu nedošlo, jakkoli to bylo nevhodné a nezodpovědné jednání. Čtyři zúčastnění nicméně byli vyhozeni, a škola uzavřena.