Nindžové mají akorát pózovat turistům.

Nindžové mají akorát pózovat turistům. Zdroj: Prefektura Aiči

Poprvé se profesionálním nindžou v Japonsku stal cizinec. S kým má bojovat?

První Američan v dějinách Japonska se stal placeným bojovníkem nindža. Postarala se o to japonská prefektura Aiči, která před časem zveřejnila výzvu, že hledá skupinku nindžů, kteří by bavili turisty během období před tokijskou olympiádou v roce 2020.

Šest úspěšných kandidátů mělo být schopných provádět akrobacii a ovládat smrtící zbraně, jako jsou například vrhací hvězdice šuriken. Vystoupení pro turisty budou předvádět na zámku Nagoja, asi 180 kilometrů od Ósaky, a součástí jejich pracovní náplně bude také pózování pro fotografy.

Oficiální činitelé k inzerátu, v němž hledali nindži, připojili doušku, že uchazeč nemusí být Japonec. Ovšem reakce zájemců je velmi zaskočila - z 235 uchazečů toužících obléct si tradiční černý oblek bylo ohromujících 85 procent cizinců. A dovednosti 29letého Chrise O'Neilla, Američana žijícího v Japonsku, oficiální činitele ohromily natolik, že se rozhodli vytvořit místo navíc jen pro něj.

Chris O'Neill.Chris O'Neill.|Prefektura AičiO'Neill se tak stane "prvním japonským nindžou placeným místní správou na plný úvazek", řekl AFP Satoši Adači z turistického odboru prefektury Aiči, podle nějž O'Neil ohromil mimo jiné dokonalostí akrobatických skoků a přemetů. "Byl opravdu úžasný," dodal. "Má skvělé akrobatické schopnosti, a navíc dokáže mluvit před publikem. A dychtí propagovat turistiku."

Nindžové byli špehy a vrahy ve feudálním období Japonska, kdy si získali proslulost svými bojovými schopnostmi i uměním bleskového úderu. Tým v Nagoji krom O'Neila tvoří pět japonských mužů a jedna žena. Měsíčně budou dostávat mzdu dosahující v přepočtu téměř 38.000 korun.