Kupid

Kupid Zdroj: Pixabay

Nos
Zpocené tričko
Kéž by to vyšlo
3
Fotogalerie

Láska z podpaží. Pročichejte se k novému rande

Pro ty, kteří už jsou zklamáni ze všech Tinderů, eDarlingů a jiných seznamek založených na tom, jak kdo vypadá, vznikla v New Yorku alternativa. Smell Dating vám místo fotky pošle kousky tři dny nošených triček.

Láska na první čmuch není v žádném případě nový nápad. O feromonech, které údajně řídí náš výběr partnera mimo naše vědomí, se ví již dlouho. Umělkyně Tega Brainová a Sam Lavigne, vědec a editor z New York University, společně vytvořili společnost Smell Dating, která se ale spoléhá jen na čich.

 

Za jednorázový vstupní poplatek 25 dolarů vám Smell Dating pošle tričko, vy ho tři dny nosíte (nesmíte použít deodorant) a pošlete ho zpátky. Pracovníci ho, oděni do výzkumnických bílých oděvů s kapucí a v jednorázových rukavicích, rozstříhají na kousky a rozešlou klientům vždy deset vzorků. Když se shodnete s protějškem, že si vzájemně voníte, společnost vám pošle kontaktní údaje. Chyták je v tom, že se rozhodujete jen na základě čichu. „Nedozvíte se věk, pohlaví ani sexuální orientaci druhé osoby,“ říká k tomu Sam Lavigne, který společně s Tegou Brainovou považují Smell Dating za umělecký projekt.

Jedním z prvních klientů je pětadvacetiletý Jesse Donaldson, který nedočkavě otvírá první balíček se vzorky triček. „U běžných seznamek máte pocit, že jste na nákupu, chybí mi u nich skutečné pouto mezi lidmi.“ První vzorek prý voní jako čerstvě vyprané prádlo, druhý je jadrný, ale zato u třetího: „Hmm,“ pokýval hlavou a přičichl znovu: „Tohle je můj protějšek,“ píše Reuters. Tak snad to Jessemu vyjde a protějšku bude vonět zrovna tak.