I "lajk" you!

I "lajk" you! Zdroj: Profimedia.cz

A dejte mi někdo číslo na tu supermodelku.
Něco takovéhleho - jen s tím, že každá kapka lajkuje Biebera na Facebooku.
Ilustrační foto typické školačky z Canon City High School.
3
Fotogalerie

4 katastrofické výsledky seznámení přes internet v roce 2015 (strašné tak, až jsou vtipné)

S blížícím se koncem roku přichází bilancování: co se za posledních 12 měsíců nepovedlo, co se povedlo ještě méně a co skončilo průšvihem biblických rozměrů. Britský magazín FHM za jednu z nejpoučnějších událostí zmírajícího roku označil skandál kolem internetové seznamky Ashley Madison; ve světě seznamování po internetu se toho v roce 2015 ale událo mnohem víc (strašného).

4. místo: Aplikace Tinder vstoupila na burzu (sodomií)

Seznamovací aplikace Tinder, v níž si na mobilním telefonu vyberete partnera přetažením na jednu (LÍBÍ) nebo na druhou (NELÍBÍ) stranu, má nějakých 50 000 000 uživatelů. Aplikace oblíbená i v Česku má deset milionů aktivních uživatelů denně a k listopadu 2015 dala dohromady na 9 miliard „matches“, čili párů, které by o sebe mohly mít zájem. Od roku 2012, co je na světě, stála nepochybně za tisícovkami průšvihů. Ten největší ale způsobila svému šéfovi.

„Chief executive“ a spoluzakladatel Tinderu Sean Rad poskytl u příležitosti vstupu na burzu rozhovor, jímž se zapsal do dějin internetové divnosti. Když se pokoušel vysvětlit, proč dal košem „škemrající“ supermodelce kvůli tomu, že dává přednost mozku před obličejem, prohlásil: „Pro lidi, které přitahují spíš intelektuální věci, existuje i termín... Jak se tomu říká? Myslím, že – sodomie?“ A bylo vymalováno. Podle informací Washington Post mohl být burzovní start Tinderu mnohem lepší, kdyby devětadvacetiletý „chief executive“ v ten kritický moment radši držel jazyk za zuby.

A dejte mi někdo číslo na tu supermodelku.A dejte mi někdo číslo na tu supermodelku.|Profimedia.cz

 

3. místo: 100 „sexemeskujících“ středoškoláků z Colorada

V angličtině se tomu říká „sexting“ - čili něco jako „texting“ (esemeskování), akorát že tématem je sex. Nejde úplně o seznamku – spíš o to, jak se prostřednictvím aplikace na telefonu připojeném k internetu s někým seznámíte blíže než obvykle. „Sexemeska“ se od „esemesky“ liší tím, že se v ní píšou věci jako „hej, bejby, co máš zrovna na sobě“ a posílají se skrz ní hambaté fotky. Což je všechno úplně v pohodě do chvíle, kdy se vám sexemeskování rozjede v masivním měřítku na střední škole, jejíž osazenstvo je ještě pod zákonem.

Ilustrační foto typické školačky z Canon City High School.Ilustrační foto typické školačky z Canon City High School.|Profimedia.cz

Konkrétně došlo k tomu, že desítky nezletilých studentů školy Canon City High School si začalo z jednoho chytrého telefonu na druhý posílat své nahé fotky a když se to provalilo, vykopalo vedení školy ze škamen tolik lidí, že každoroční utkání studentů v americkém fotbale muselo být na konci školního roku zrušeno pro nedostatek hráčů.

 

2. místo: Ashley Madison zatopila nevěrníkům (a pár jich asi zabila)

Respektive ne seznamka Ashley Madison samotná, ale bezprecedentní hack, který odhalil světu e-mailové adresy jejích 37 000 000 uživatelů. Ty uživatele spojovalo jediné: všechno to byli lidé, kteří se rozhodli zahýbat svým drahým polovičkám (nebo polovicům; seznamku Ashley Madison používalo také pět a půl milionu žen) – a Ashley Madison byla exkluzivní právě v tom, že poskytovala diskrétní možnost seznámení lidem, kteří sice měli své oficiální partnery, ale současně hledali útěchu, porozumění a orgastickou slast v rukou partnerů neoficiálních.

Diskrétnost byla zaručena do okamžiku, kdy zabezpečení stránky penetrovali hackeři. Jak vycházely najevo pracovní (!) adresy zaměstnanců dalších a dalších prominentních podniků (včetně vlády Spojených států), nabíral skandál v tisku fantastické obrátky a spěl k mnoha životním poučením (například že není dobrý nápad volit si heslo k supertajnému účtu „123456“, které bylo na stránce nejčastější) (následováno hesly „12345“ a „password“) (a za zmínku stojí i další nejčastější hesla jako „fuckme“, „football“, „baseball“, „fuckyou“, „asshole“ a „superman“). 1200 registrovaných záletníků navíc pocházelo ze Saúdské Arábie, čili předsednické země Rady OSN pro lidská práva, kde se nevěra trestá smrtí.

 

1. místo: Justin Bieber udělal ze svých fanoušků stalkery

Jednadvacetiletý kanadský zpěvák Justin Bieber, jehož pěvecké etudy nahrávala jeho máma na YouTube tak dlouho, až se z něj stala globální superstar, má sociální sítě v potetovaném malíku. Dlouhou dobu měl nejvíc twitterových fanoušků v galaxii (dokud ho z trůnu nesešoupla Katy Perry, takže teď jich má jenom srabských 71 milionů, zatímco Katy má 78 mega) a na Instagramu odebírá každý jeho životní moment vylézání z bazénu v trenýrkách něco přes 47 milionů lidí. Jedním z nich byla i dívka, která na fotkách na svém vlastním instagramovém účtu vypadala ke své smůle tak dobře, že v Justinovi zapálila oheň vášně.

Justin vyřešil své romantické hnutí decentně: vyzval několik milionů svých fanoušků k tomu, aby mu dívku pomohli najít. Jen si to představte, jeden den si lajknete nějakého zpěváka a druhý den se vám valí do života mnohamilionová slintající tsunami jeho nejvěrnějších „beliebers“.

Něco takovéhleho - jen s tím, že každá kapka lajkuje Biebera na Facebooku.Něco takovéhleho - jen s tím, že každá kapka lajkuje Biebera na Facebooku.|Profimedia.cz

Sedmnáctiletou Španělku, kterou Justinovi věrní promptně vystopovali, to trochu zaskočilo. A Bieber se svým velkopanským stylem seznamování pasoval na největšího obšourníka internetu.