Uprchlíci v Řecku

Uprchlíci v Řecku Zdroj: čtk

Imigranti na rakousko-bavorské hranici
Uprchlíci na rakousko - německém pomezí
Dřevěná loď s těmi šťastnějšími, kteří se nerozbili o skály ostrova ani nepotopili na širém moři, je v pořádku pobřežní hlídkou dopravena do přístavu Lampedusa
Uprchlíci na Italském pobřeží
Uprchlíci na Italském pobřeží
6
Fotogalerie

Německá tajná služba varuje: Islámský stát posílá do Evropy bojovníky přestrojené za uprchlíky

Německá tajná služba BfV si je jistá, že Islámský stát poslal do Evropy desítky až stovky bojovníku, kteří se přestrojili za uprchlíky. Informaci zveřejnila tajná služba v pátek, poté, co bezpečnostní síly zmařily údajný naplánovaný útok islamistů v metropoli Berlíně.

"Již mnohokrát jsme zaznamenali teroristy, kteří se dostali do Evropy maskovaní za uprchlíky. To je fakt, se kterým každá tajná služba musí počítat. Islámský stát vědomě využívá migrační krizi k tomu, aby do Evropy vyslal co nejvíce svých bojovníků," řekl podle agentury Reuters Hans-Georg Maaßen, šéf tajné služby BfV v rozhovoru pro německou televizi ZDF.

Podle informací BfV v této chvíli pobývá jen v samotném Německu přes 100 bojovníků Islámského státu, kteří přišli spolu s uprchlíky. Ve čtvrtek německá policie zatkla dva muže napojené na islámské radikály z Blízkého východu. Měli zaútočit v Berlíně.

"Nacházíme se ve vážné situaci a je zde vysoké riziko teroristického útoku. Ale bezpečnostní služby, tajné služby a policie fungují na plné obrátky. Naším cílem je zabránit jakémukoliv atentátu na území Německa, " uzavřel Maaßen.