Leonardo diCaprio a Papež František I. diskutovali o ekologii

Leonardo diCaprio a Papež František I. diskutovali o ekologii Zdroj: ČTK/AP

Když byl ještě Leonardo DiCaprio mladý a málo zkušený
Leonardo DiCaprio s tvůrcem filmu Zmrtvýchvstání
Leonardo DiCaprio / Možná je ve skutečnosti ženou jménem Judy Zipper z roku 1960.
Leonardo DiCaprio
I Leonardo DiCaprio se rád podívá.
8
Fotogalerie

Leonardo DiCaprio se sešel s papežem, hovořili o ekologii

Leonardo DiCaprio navštívil ve Vatikánu papeže Františka. Hlavu římskokatolické církve pozdravil v italštině a poté spolu hovořili anglicky. Jednali zejména o společných obavách týkajících se životního prostředí. DiCaprio také předal papeži jako dar finanční šek své charitativní nadace.

"Vaše Svatosti, děkuji vám, že jste mi věnoval soukromou audienci," řekl DiCaprio v italštině po příchodu do papežského paláce, načež políbil papežův prsten. DiCaprio má italské kořeny po otci a německé po matce.

Později v angličtině DiCaprio nabídl Františkovi knihu s reprodukcí děl holandského malíře Hieronyma Bosche z 15. století. Poté spolu hovořili o ohrožení životního prostředí.

DiCaprio, který byl nedávno nominován na Oscara za svou roli ve filmu Revenant Zmrtvýchvstání, je dlouhodobým bojovníkem za využívání obnovitelné energie a za udržitelný rozvoj.

Blízká je mu tak i papežova encyklika vydaná loni, v níž se zabývá ochranou životního prostředí. Papež v ní vyzval všechny obyvatele planety k odpovědnosti a země světa, aby snižovaly množství skleníkových plynů v ovzduší. Encykliku uvítaly organizace na ochranu životního prostředí.